HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 18.
//
Erik névnap

Navracsics Tibor cselekszik, Rig Lajos hazudozik

Lealjasodhat e annyira egy ember, hogy néhány szavazatért cserébe, szembe köpje választóit, szembe köpje hivatását, kollégáit? Rig Lajos esetében még ez is megtörténhet.

Rig Lajos, mentős. Állítólag arra esküdött fel, hogy emberéleteket ment, hogy segít a bajbajutottakon. Rig Lajos mentős, akinek az lenne a fontos, hogy ő vagy kollégái minél hamarabb kiérjenek egy esethez, hiszen vannak olyan pillanatok, mikor néhány másodperc dönt arról, hogy sikerül-e megmenteni egy életet vagy nem.

De Rig Lajos politikus is (mi több, 7 éve regnáló képviselő), aki hol Dobrev Klárát, hol Márki-Zay Pétert tartja miniszterelnök-jelöltjének és kinek politikai karrierjének nem tesz jót, hogy a választó körzetében egy évek (évtizedek) óta húzódó ügynek (révfülöpi mentőállomás létrehozása) a végére politikai riválisa, Navracsics Tibor tesz pontot. Azaz oldja meg.

A Balaton északi partján élők már évek óta szeretnék, hogy Keszthely és Balatonfüred között, legyen egy harmadik olyan állandó mentőállomás, mely közvetlenül egy parti településen van. Mindenki ígért, de cselekedni senki sem cselekedett. Navracsics Tibor kivéve. Ő pár hét alatt elintézte, hogy elindulhasson Révfülöpön a mentőállomás.

A baloldali Rig Lajos, hivatásos mentősként, már a kezdetektől fogva elég érdekesen állt a kérdéshez. Először saját főnökét is meghazudtolva jelentette ki, hogy kizárt dolog, hogy mentőállomás lesz Révfülöpön, majd mikor pár nappal ezelőtt az mégis elindult, újabb hazugságokat gyártott, megtévesztve választóit, megkérdőjelezve saját munkaadójának alkalmasságát.

Rig szerint ugyanis Révfülöpön nem egy új mentőállomás létesült, hanem a közeli Tapolcáról vittek el egy kocsit, így most ott négy helyett csupán három kocsi áll szolgálatban.

Ez szemenszedett hazugság. Ugyanis a Tapolcai Mentőállomáson három mentőegység teljesít szolgálatot a nap 24 órájában, a negyedik mentőegység rendszerszerűen június végétől állt volna szolgálatba, de a fejlesztés révén az új révfülöpi telephelyen már március 16. óta részt vesz a mentésben.

Vagyis nemhogy elvettek egy mentőkocsit, hanem hamarabb állították szolgálatba, még biztonságosabbá téve az itt élők életét.

Forrás: Navracsics Tibor Facebook-oldalaForrás: Navracsics Tibor Facebook-oldala

Rig Lajos komolyan úgy gondolja, hogy az Országos Mentőszolgálat és annak vezetői olyan döntést hoznának, amely nem előre, hanem visszalépés a környék betegellátásában? Vagy nagyon jól tudja, hogy ez nem igaz, de inkompetensnek nevezve saját feljebbvalóit, hazugságokat gyárt, mert két hét múlva választás és jelenleg a politikai karrier előrébb való a szakmánál?

Bármelyik is a „jó” válasz, mindkettő azt mutatja: Rig politikusként és mentősként is leírta magát. Vagy új szakma után kellene néznie vagy egy másik országban szerencsét próbálni, ahol még nem ismerik. (Állítólag egy németajkú alpesi táj már várja is a választások után – legalábbis mindent megszervezett ez a jó Lajos... Nesze neked választópolgár...).

hirhid.hu

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.