HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. március 29.
//
Auguszta névnap

Folytatják a jó menetelést az asztaliteniszezők

2022. március 23. 18:46
ajkaiszo.hu
Győzelemmel kezdte az Ajkai Asztalitenisz SE a női extraliga második hétvégéjét március közepén. Az első meccsen a Kiskunmajsai AC volt az ellenfelük. Az azonos teljesítményű csapat ellen ősszel, hazai pályán 6:4 arányú vereséget szenvedtek, így most csak a győzelem volt a lehetséges opció.

A lányok hozták a formájukat, mindent beleadva küzdöttek. Három győzelmet szerzett Peterman-Varga Tímea, kettőt Hepke Johanna, egyet Czeglédi Szilvia.

A pénteki másik meccsük a tavalyi bajnok Budaörs SC ellen volt, az eredmény 6:1 lett a fővárosiak javára.

A világsztárokat felvonultató hazai csapat ellen nem voltak nagy reményeik a mieinknek, de a jó játék azért nem hiányozhatott. Sikerült kicsit megizzasztaniuk ellenfelüket. Peterman-Varga Tímea egy győzelmet aratott.

Szombaton  igazi rangadót játszottak a tavalyi bronzérmes Kecskemét ellen. Nagyon jól indult a mérkőzés a párost megnyerték, sőt Peterman – Varga Tímea az egyéni meccseknél is szenzációsan játszott, de a mérleg nyelve az alföldiek felé billent, 6: 4 lett a meccs vége.

Forrás: sportmegoldasok.huForrás: sportmegoldasok.hu

 Peterman-Varga Tímea három győzelmet szerzett, valamint a Peterman-Varga-Hepke páros is a legjobbnak bizonyult.

Vasárnap az utolsó meccsen ismét győztek az ajkai lányok. Ajka ASE-Orosháza 6:4. Hepke Johanna 3, Peterman-Varga Tímea 2 győzelmet aratott, valamint a Peterman-Varga/Hepke páros is.

A csapat eredményeihez Kiss Csenge is hozzátett.

hirhid.hu

További cikkek

Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen végzett a Veszprém Vármegyei Természetbarát Szövetség értékelése alapján 2023-ban a Bánki Donát Természetbarát Egyesület. A természetjárók mindig a dobogó első vagy második helyén foglalnak helyet. Az idén 11 természetjáró szakosztály adta be a szövetséghez az önértékelését, amely alapján megszületett a sorrend.
Környezetvédelem és evezés
Környezetvédelem és evezés
A víz világnapja alkalmából evezésgyakorlással egybekötött környezetvédelmi napon vettek részt az Ajkai Eötvös Loránd–Kossuth Lajos Általános Iskola Bejárható Magyarország programban tanuló felső tagozatosai 30 fővel, valamint a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete hasonló gyermeklétszámmal. Március 23-án, szombaton délelőtt az időjárás is kellemes volt. A programon részt vett Dorner László alpolgármester, aki segített a kenuk vízre bocsátásában is.
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Ládi Jánost Ajkán szinte mindenki sportolóként, tájfutóként ismeri. Gyerekek, fiatalok százaival ismertette meg a sportágat. Ma is mosolyogva emlékezik arra a napra 1972 szeptemberében, amikor először indult tájfutni térképpel a kezében. El is tévedt, viszont egy életre megfertőződött a sporttal.
Véget értek az Oviolimpia elődöntői
Véget értek az Oviolimpia elődöntői
Hetedik alkalommal szervezett Oviolimpiát a legkisebbeknek a Sportváros Nonprofit Kft. Jákli Péter sportszervező koordinálásával.
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
90. születésnapja alkalmából szólt a köszöntő Ajka díszpolgárának, Tilhof Endrének a napokban.