HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Szijjártó Péter: Véget kell vetni a háborúnak!

,,Véget kell vetni az Ukrajnában zajló háborúnak!" - mondta Szijjártó Péter ma délelőtt Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén. A külgazdasági- és külügyminiszter húszperces felszólalásában leszögezte, hogy Magyarország nem sodródhat bele a fegyveres konfliktusba, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt valóban elkerülje.

,,Három fontos feladatot kell a magyar kormánynak ellátnia. Az első garantálni Magyarország és a magyar emberek biztonságát. A második garantálni, hogy Magyarország nem sodródik, nem kavarodik bele ebbe a háborúba. Harmadikként garantálni, hogy ne a magyar emberekkel fizettessék meg ennek a háborúnak az árát." - mondta a miniszter.

Három pontban foglalta össze Szijjártó Péter a Kormány kötelességeit az ukrajnai háború kapcsán Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előtt. A külgazdasági- és külügyminiszter arról beszélt, hogy ezen feltételek mindegyikének teljesülnie kell, hogy a magyar kormány garantálja saját állampolgárai számára az egyik legalapvetőbb emberi jog érvényesülését, mégpedig azt, hogy békében és biztonságban élhessenek a saját hazájukban. A tárcavezető szólt arról is, hogy a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a háború ne terjedjen ki Ukrajna határain túlra is. A miniszter az Ukrajna feletti légtérzárat, valamint békefenntartó csapatoknak a harci övezetbe küldését kockázatos elképzelésnek nevezte.

Forrás: mfor.huForrás: mfor.hu

,,Mindezek sajnos új dimenziót nyitnak a háború továbbterjedésének kockázata tekintetében. Ezért Magyarország minden olyan javaslatot ellenez, amely azt a kockázatot hordozza magában, hogy emberek további millióinak békés és biztonságos élethez fűződő joga sérülne, illetve kerülne veszélybe." - nyilatkozta Szijjártó Péter.

hirhid.hu

További cikkek

Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Vízilabda-szakosztályt is létrehozhatnának
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje legutóbbi lakossági fórumán arról beszélt, hogy neki és az önkormányzati képviselőjelölteknek komoly céljaik vannak a város fejlesztése érdekében.
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéveseket a sümegi évfordulóra
Várják a negyvenéves sümegi lakosokat a városi évfordulóra a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által közzétett felhívás szerint.
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
Orvosi ügyelet, helyi járat, laktanyák - Tapolcának új lendületre van szüksége
A legfontosabb Tapolcának az orvosi ügyelet, a helyi járati közlekedés megoldása, a tanuszoda megépülése, és ki kell találni, hogy mire hasznosítható a laktanyák területe.
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Fontos Tapolcának a tanuszoda
Fontos Tapolcának a tanuszoda
A tapolcai tanuszoda megvalósulása Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje számára nagyon fontos kérdés.