HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 24.
//
Eszter névnap

Dr. Navracsics Tibor: Ez nem színjáték, ez egy 2,5 milliárd forintos egészségügyi beruházás!

2022. március 26. 1:03
hirhid.hu
Dr. Nagy Zoltán, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója, Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, és Fülöp Zoltán önkormányzati képviselő tartottak sajtótájékoztatót a kórház fertőzőosztályának újjáépítéséről. A magyar kormány 2,5 milliárd forintos keretet biztosít a kórház számára a különálló épület teljes felújításához és eredeti funkciójába való visszaállításához. A felek kitértek a városban terjedő állhírekre is, amik szerint a felújítás nem fog megtörténni és pusztán politikai játszmák zajlanak a kormányzat oldaláról.

Az ajkai Magyar Imre Kórház infektológiai osztályának felújítása kapcsán meghirdetett sajtótájékoztatót Fülöp Zoltán, önkormányzati képviselő, az Ajkai Fidesz elnöke nyitotta meg. A képviselő elmondta, hogy az ajkai emberek számára óriási öröm az újabb egészségügyi beruházás, de az öröm sajnos nem lehet felhőtlen bizonyos médiumok nemtelen támadásai miatt, amelyek megkérdőjelezik a felújítás tényét.

Dr. Navracsics Tibor, a térség gazdaságfejlesztéséért felelős kormánybiztos és országgyűlési képviselőjelölt szomorú jelenségnek nevezte azt a dezinformációs hullámot, ami az ajkai kórház ellen folyik. Az elmúlt hónapokban a legkülönbözőbb rémhírekkel lehetett találkozni az intézmény bezárásától kezdve, a már megkapott fejlesztések visszavonásáig.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Navracsics szerint egészen hihetetlen, hogy a fertőző osztály megújítása már két napja zajlott, amikor baloldali véleményformálók még mindig azt hangoztatták, hogy szó sincs felújításról, a kórházban csak színjáték folyik. A képviselőjelölt emlékeztette a megjelenteket: az ajkai fejlesztések elindítása számára nem pártpolitikai kérdés, hanem egy fontos feladat, ami minden Veszprém megyében élő ember közös érdeke. Továbbra is fent kívánja tartani azt a szövetséget, amit decemberben Ajkának ajánlott és nem akarja pártpolitikai korlátok közé szorítani a környék felemelkedését. A baloldali sajtó által állított valótlanságokról elmondta, hogy senki nem kereste meg sem őt, sem Nagy Zoltán főigazgató urat pedig a fertőző osztály felújítása rendben elindult.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Dr. Nagy Zoltán főigazgató úr köszönetet mondott Dr. Navracsics Tibornak és a kormánynak, amiért lehetővé tették a különálló infektológiai épület felújítását. Elmondta, hogy egyelőre nem tudják pontosan milyen statikai állapotban van az épület alapja, így a szükséges bontás mértékét a munkálatok közben tudják megállapítani. Az viszont egyértelmű cél, hogy komplex, európai szintű infektológiai ellátás működjön az újjászületett épületben, hiszen a járvány- és fertőzéskezelés kiemelt feladata a Magyar Imre Kórháznak.

hirhid.hu