HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. március 29.
//
Auguszta névnap

Dr. Navracsics Tibor: Ez nem színjáték, ez egy 2,5 milliárd forintos egészségügyi beruházás!

2022. március 26. 0:03
hirhid.hu
Dr. Nagy Zoltán, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója, Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, és Fülöp Zoltán önkormányzati képviselő tartottak sajtótájékoztatót a kórház fertőzőosztályának újjáépítéséről. A magyar kormány 2,5 milliárd forintos keretet biztosít a kórház számára a különálló épület teljes felújításához és eredeti funkciójába való visszaállításához. A felek kitértek a városban terjedő állhírekre is, amik szerint a felújítás nem fog megtörténni és pusztán politikai játszmák zajlanak a kormányzat oldaláról.

Az ajkai Magyar Imre Kórház infektológiai osztályának felújítása kapcsán meghirdetett sajtótájékoztatót Fülöp Zoltán, önkormányzati képviselő, az Ajkai Fidesz elnöke nyitotta meg. A képviselő elmondta, hogy az ajkai emberek számára óriási öröm az újabb egészségügyi beruházás, de az öröm sajnos nem lehet felhőtlen bizonyos médiumok nemtelen támadásai miatt, amelyek megkérdőjelezik a felújítás tényét.

Dr. Navracsics Tibor, a térség gazdaságfejlesztéséért felelős kormánybiztos és országgyűlési képviselőjelölt szomorú jelenségnek nevezte azt a dezinformációs hullámot, ami az ajkai kórház ellen folyik. Az elmúlt hónapokban a legkülönbözőbb rémhírekkel lehetett találkozni az intézmény bezárásától kezdve, a már megkapott fejlesztések visszavonásáig.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Navracsics szerint egészen hihetetlen, hogy a fertőző osztály megújítása már két napja zajlott, amikor baloldali véleményformálók még mindig azt hangoztatták, hogy szó sincs felújításról, a kórházban csak színjáték folyik. A képviselőjelölt emlékeztette a megjelenteket: az ajkai fejlesztések elindítása számára nem pártpolitikai kérdés, hanem egy fontos feladat, ami minden Veszprém megyében élő ember közös érdeke. Továbbra is fent kívánja tartani azt a szövetséget, amit decemberben Ajkának ajánlott és nem akarja pártpolitikai korlátok közé szorítani a környék felemelkedését. A baloldali sajtó által állított valótlanságokról elmondta, hogy senki nem kereste meg sem őt, sem Nagy Zoltán főigazgató urat pedig a fertőző osztály felújítása rendben elindult.

Forrás: hirhid.huForrás: hirhid.hu

Dr. Nagy Zoltán főigazgató úr köszönetet mondott Dr. Navracsics Tibornak és a kormánynak, amiért lehetővé tették a különálló infektológiai épület felújítását. Elmondta, hogy egyelőre nem tudják pontosan milyen statikai állapotban van az épület alapja, így a szükséges bontás mértékét a munkálatok közben tudják megállapítani. Az viszont egyértelmű cél, hogy komplex, európai szintű infektológiai ellátás működjön az újjászületett épületben, hiszen a járvány- és fertőzéskezelés kiemelt feladata a Magyar Imre Kórháznak.

hirhid.hu

További cikkek

Megújult a Szent György-hegy híres kulcsosháza
Megújult a Szent György-hegy híres kulcsosháza
Több mint 68 millió forintos kormányzati támogatással újult meg mostanra a Szent György-hegyen a Kaán Károly kulcsosház.
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen végzett a Veszprém Vármegyei Természetbarát Szövetség értékelése alapján 2023-ban a Bánki Donát Természetbarát Egyesület. A természetjárók mindig a dobogó első vagy második helyén foglalnak helyet. Az idén 11 természetjáró szakosztály adta be a szövetséghez az önértékelését, amely alapján megszületett a sorrend.
Környezetvédelem és evezés
Környezetvédelem és evezés
A víz világnapja alkalmából evezésgyakorlással egybekötött környezetvédelmi napon vettek részt az Ajkai Eötvös Loránd–Kossuth Lajos Általános Iskola Bejárható Magyarország programban tanuló felső tagozatosai 30 fővel, valamint a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete hasonló gyermeklétszámmal. Március 23-án, szombaton délelőtt az időjárás is kellemes volt. A programon részt vett Dorner László alpolgármester, aki segített a kenuk vízre bocsátásában is.
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Ládi Jánost Ajkán szinte mindenki sportolóként, tájfutóként ismeri. Gyerekek, fiatalok százaival ismertette meg a sportágat. Ma is mosolyogva emlékezik arra a napra 1972 szeptemberében, amikor először indult tájfutni térképpel a kezében. El is tévedt, viszont egy életre megfertőződött a sporttal.
Véget értek az Oviolimpia elődöntői
Véget értek az Oviolimpia elődöntői
Hetedik alkalommal szervezett Oviolimpiát a legkisebbeknek a Sportváros Nonprofit Kft. Jákli Péter sportszervező koordinálásával.