HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Megújult a Fekete-Vörösmarty iskola energetikai rendszere

2022. március 29. 21:57
ajkaiszo.hu
Befejeződött az energetikai felújítás a Fekete-Vörösmarty iskolában. A beruházás ünnepélyes átadása március 23-án zajlott a Berzsenyi utcai intézményben. A rendezvényen részt vett Dorner László alpolgármester.

Horváthné Mikuláskó Mónika, a  Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője köszöntőjében felidézte a felújítási munkálatok idejét, amelyet tantermek kiürítésével, az iskola életének átszervezésével oldottak meg. Az intézményvezető hozzátette, nemcsak a pedagógiai munka a fontos, hanem a környezet is, amelyben folyik a tevékenység. Diák és tanár is jobban teljesít, ha jól érzi magát az adott helyen.

Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos kijelentette, a korszerűsítés beruházást jelent Magyarország jövőjébe. Fontos, hogy a diákok korszerű körülmények között tanulhassanak, nevelkedhessenek, ugyanis ők határozzák meg az ország jövőjét. A most itt tanuló gyerekek lehetnek néhány évtized múlva Ajka, a megye, vagy az ország vezetői, nem mindegy, hogy diákkorukból mit visznek magukkal.

Forrás: ajkaiszo.huForrás: ajkaiszo.hu

Egyházi Andrea, az intézményt is fenntartó Pápai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a kormány célja, hogy az egész országban a XXI. századi követelményeknek megfelelő azonos és korszerű körülmények között részesüljenek minőségi és értékközvetítő oktatásban. A jó körülmények hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen a végzettség nélküli iskolaelhagyás. A működését 2016. szeptemberben megkezdett Pápai Tankerületi Központ hangsúlyt fektet arra, hogy az általa fenntartott intézményekben biztosítsa a megfelelő tárgyi és környezeti feltételeket a minőségi oktatáshoz.

Az ország gazdasági újraindítása támogatás keretében 2021. nyarán bruttó 72 millió forintot kapott az iskola energetikai korszerűsítésre. Az összegből a József Attila utcai alsó tagozat épületében kicserélték mind a 113 radiátort, valamint 250 korszerű, energiatakarékos led izzót szereltek fel. A Berzsenyi utcai épületben, ahol a felső tagozatosok és a gimnazisták tanulnak, 99 radiátort cseréltek hőszabályzósra. Egyházi Andrea köszönetet mondott a beruházónak, aki rekordidő alatt elvégezte a szükséges munkálatokat. Az igazgató hozzátette, hogy tovább folytatódnak a fejlesztések a központhoz tartozó ajkai oktatási intézményekben.

A köszöntőket követően a diákok adtak műsort.

hirhid.hu

További cikkek