HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 23.
//
Béla névnap

Most jó igazán Sümegen turistának lenni!

2023. március 30. 12:56
Hirhid.hu
Sümegen is bevezették a Városkártya szolgáltatást.

Sümegen a Városkártyával olyan előnyöket és kedvezményeket élvezhetnek a turisták, amelyek egyedülállóak az országban. A barokk kisváros számtalan programot és szórakozási lehetőséget kínál, amit a turisták egy csomagban kizárólagos kedvezménnyel vehetnek igénybe. Ezért hozták létre Sümegen a Városkártyát, amelynek igénybevételéhez mindössze személyigazolvány felmutatására, valamint a felnőtt és gyermek jegy megvásárlására van szükség. A kedvezményekre jogosító kártya kiváltása csak személyesen történhet, melyet elsősorban a Sümeg Tourinform Irodában tehet meg az érdeklődő.

Városkártyával az alábbi múzeumokba van lehetőség belépni:

  • Sümegi vár
  • Püspöki Palota
  • Ramassetter Látogatóközpont - A sümegi őstengerek kövületei kiállítás
  • Afrikárium
  • Kisfaludy Sándor Emlékház
  • Palota Pince Bormúzeum
     

Természetesen a kártyán feltüntetésre kerülnek az ingyenesen látogatható értékeink: Kovakő Látogatóközpont (Nyári időszakban 06.15-09.30); Fehérkövek TT.;Tarisznyavár; Urunk Mennybemenetele Plébánia Templom; Sümegi Sarlós Boldogasszony Ferences Kegytemplom, Kocsi és Fegyvermúzeum

Szolgáltatók közül a B-Terv Étterem csatlakozott, ahol az a’la carte kínálatból 10 % kedvezményt adnak.   A későbbiek során az elérhető szolgáltatások és a hozzájuk kapcsolódó kedvezmények körét folyamatosan bővítik.  A kártyához készült egy kísérő kiadvány is, térképpel, mely megmutatja a látnivalókhoz vezető utat illetve számos érdekességet is.

További cikkek

„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Zöldy Pál Civilben című verseskötetét mutatták be pénteken a püspöki palota kávézójában. A szerzővel a házigazdák képviseletében Sümegi Kata beszélgetett.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.