HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 25.
//
Márk névnap

A Malom-tó és a Halas lépcső is szerepel Bartos Erika legújabb mesekönyvében

2023. március 30. 16:43
Bartos Erika, a Bogyó és Babóca és az Anna, Peti és Gergő nagysikerű mesekönyvek alkotója legújabb kötetébe, számos környékbeli látványosság mellett, gyönyörű illusztrációkkal a tapolcai Malom-tó és Varjas Judit street art alkotása, a Halas lépcső is bekerült. A Móra kiadó gondozásában megjelent Brúnó a Balatonon /Nyugati karéj/ című ismeretterjesztő meséskönyv a szerző Balaton sorozatának zárókötete.

– Amit most érzek nehezen lehetne szavakba önteni. Örömöm, boldogságom leírhatatlan! – írja facebook posztjában Varjas Judit, akitől néhány hónapja engedélyt kért a szerző, hogy a Halas lépcsőről készült mesekönyv illusztrációt megjelenhessen a lapok között. Bartos Erika egy dedikált példánnyal hálálta meg a hozzájárulást.


 

A könyvben  Lackó és szülei párbeszédéből tudhatja meg az olvasó, hogy az ország, pontosabban a Balaton környékének melyik részén járnak éppen hőseink. ”   – Most pedig lesétálunk a Malom-tóhoz- mondta apa és pár perc alatt odaértek egy varázslatos lépcsőhöz. – Ez a tapolcai Halas lépcső- mondta Lackó anyukája. Lackót annyira elbűvölte az izgalmas festmény, hogy alig mert rálépni. Lackó apukája elmesélte, hogy régen fürödni is lehetett a Malom-tóban. – Ma már csak évente egyszer, Szilveszterkor szabad bemenni a vízbe…- derülnek ki a sorok között a gyermekek számára is könnyen érthető legfontosabb tudnivalók. /tl/