HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 26.
//
Ervin névnap

Megint magabiztosan legyőzte a Veszprém a Szegedet a férfi kézi-BL-ben

2023. március 31. 11:35
Origo
A Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel múlt heti, idegenbeli sikere után házigazdaként 38-33-ra nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

A hazaiak keretéből Omar Jahja és Kentin Mahé hiányzott, a vendégeknél Luka Stepancic nem játszott a rangadón, amit 5210 néző látott a helyszínen.

Eddig egyszer fordult elő, hogy 13 gólos hátrányból tovább tudott jutni egy csapat a férfi BL-ben: a szlovén Celje vitte véghez ezt a bravúrt 2004-ben a spanyol Ademar León ellen, majd az idény végén meg is nyerte a legrangosabb európai kupasorozatot.

A bajnoki címvédő Szeged már a meccs elején létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott, de ezzel a taktikai húzással is csak nyolc percig tudott vezetni (6-5). Ezt követően az idény végén távozó csapatkapitány, Rasmus Lauge Schmidt vezérletével pontosabbá, hatékonyabbá vált a Magyar Kupa-címvédő házigazdák játéka, és a meccs negyedénél már 12-8-ra vezettek. Nedim Remili bokasérülés miatt kivált a játékból, nélküle csökkent a bakonyiak előnye, ami egy gól volt a szünetben (17-16).

A szegediek az első felvonás második felében egyre többet hibáztak, és bár a második félidő elején fordítottak (18-20), utána újra jöttek az eladott labdák.Ezt kihasználva a Veszprém sorozatban négyszer talált be, és a 47. percre eldöntötte a mérkőzést (29-23).Volt már nyolc találat is a különbség, amit a végére a csongrádiak ötre csökkentettek.

Ezt kihasználva a Veszprém sorozatban négyszer talált be, és a 47. percre eldöntötte a mérkőzést (29-23).

Volt már nyolc találat is a különbség, amit a végére a csongrádiak ötre csökkentettek.

MTI/Bodnár BoglárkaMTI/Bodnár Boglárka

Rasmus Lauge Schmidt kilenc, Gasper Marguc hét, Manuel Strlek öt góllal, Vladimir Cupara hat, Rodrigo Corrales hét védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Imanol Garciandía tíz, Bogdan Radivojevic hat, Miguel Martins négy gólt dobott, Mikler Roland nyolc, Mirko Alilovic két védéssel zárt.

A két csapat 186. egymás elleni tétmérkőzésén a Veszprém 52 vereség és hét döntetlen mellett 127. alkalommal győzött.A párharc első meccsén, múlt héten szerdán 36-23-ra győztek vendégként a bakonyiak, akik a negyeddöntőben a tavaly BL-ezüstérmes lengyel Industria Kielcével találkoznak.

A negyeddöntő első mérkőzését Veszprémben május 10-én vagy 11-én rendezik, a lengyelországi visszavágóra 17-én vagy 18-án kerül sor.

Eredmény, rájátszás, 1. forduló, visszavágó: Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged 38-33 (17-16)
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel (74-56)

További cikkek

A szurkolók ételosztással, jó hangulattal várják a rászorulókat és az érdeklődőket Tapolcán
A szurkolók ételosztással, jó hangulattal várják a rászorulókat és az érdeklődőket Tapolcán
A Telekom Veszprém Kézilabda Csapatának Tapolcai Szurkolói Csoportja szerdán lencsegulyással várta a rászorulókat a Fő téren.
Adventi gyertyagyújtás a Csolnoky Ferenc Kórházban
Adventi gyertyagyújtás a Csolnoky Ferenc Kórházban
Idén először – ám remélhetőleg hagyomány lesz belőle – közösen készül karácsony ünnepére Veszprém vármegye öt kórháza; az Ajkai Magyar Imre Kórház, a Tapolcai Deák Jenő Kórház, a Zirci Erzsébet Kórház, valamint a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, amely advent minden ünnepnapján a helyszínét is adja a megemlékezésnek.
Navracsics Tibor: Az igazság győz az igazságtalanság fölött
Navracsics Tibor: Az igazság győz az igazságtalanság fölött
Az élet mindig győz a halál fölött, az igazság győz az igazságtalanság fölött, mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az október 23-i ünnepségen a veszprémi várban.
A főépítészek találkoznak Veszprémben
A főépítészek találkoznak Veszprémben
Jövő héten több napon át Veszprémre szegeződik az építészeti szakma tekintete. Szeptember 13. és 15. között ugyanis a királynék városában rendezik meg a közel három évtizedes múltra visszatekintő Országos Főépítészeti Konferenciát. A keddi beharangozó sajtótájékoztatón az is kiderült, mi a jelentősége ennek a rendezvénynek az átlagemberek szempontjából is.
Lélegzetelállító artista produkciókkal találkozhatunk Veszprém közterein
Lélegzetelállító artista produkciókkal találkozhatunk Veszprém közterein
Izgalmas és formabontó kortárs cirkuszi produkciók bukkannak fel Veszprém közterein 2023. szeptember 17–23. között. A Together! címmel megrendezett előadás-sorozat az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jön létre négy ország 25 cirkuszművészének részvételével. Ebből kaptak most ízelítőt a budapesti járókelők az Erzsébet téren, Budapest Óriáskerekénél.