HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 25.
//
Márk névnap

Sümegi adventi programajánló

2021. december 6. 18:43
Advent a ráhangolódás, készülődés, várakozás időszaka. Ebben a folyton változó világban, talán kicsit lehetőségünk van lassítani és átgondolni, mik is a valódi értékeink, mi is a mi fontossági sorrendünk. Előbbre való egy újabb ajándék utáni rohanás, mint egy beszélgetés egy baráttal, egy együtt töltött családi, baráti program. Az elmúlt hónapok annyi mindenre megtanítottak minket. Legyen az az Advent a valódi várakozás időszaka.

Sümeg városa ebben az időszakban olyan programokkal várja Önöket, amelyek segítenek a készülődésben, lélekben, de akár a konyhában is. Tartsanak velünk, szemezgessenek a programokból.

• December 6-án Sümegen is csatlakozhatnak a „Hagyj el egy mikuláscsomagot” kezdeményezéshez. Ennek lényege, hogy a város különböző pontjain letehetnek egy csomagot egy kedves üzenettel, ezzel is örömet szerezve annak, aki megtalálja. 17 órakor a Sümegi Zeneiskola Mikulás napi koncertje lesz a Hotel Kapitány Szálloda dísztermében.

• December 12-én, Advent harmadik vasárnapján 16.30 kor lesz a gyertyagyújtás a már megszokott helyen a Plébániatemplom előtt. Oszkai Réka, a Kisfaludy Sándor, Könyvtár és Emlékház intézményvezetője gyújtja meg a gyertyát. 17 órakor pedig Kippel Dávid – Dalokkal a csillagokig című akusztikus koncertje lesz a Városi Könyvtár olvasótermében.

• December 18-án Adventi forgatag várja a sümegieket és az idelátogatókat. Az idei Jótékonysági Adventi Forgatag célja a közös ünnepvárás, közösségépítés és a 2022. évben tartandó Kisfaludy 250. évfordulójához való kapcsolódás, Kisfaludy Sándor szobrának megtisztításához való adománygyűjtés. 15 órakor kezdődő programon, András Ferenc Kossuth-díjas rendező, Sümeg díszpolgára, Navracsics Tibor,a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program megvalósításáért felelős kormánybiztos és Végh László Sümeg Város polgármestere köszönti a résztvevőket. A program este hétig tart, amikor forralt bor, fényfestés és közös csillagszórógyújtás lesz.

• December 19-én Advent negyedik vasárnapján a plébániatemplomnál 16.30-kor Végh László polgármester lobbantja lángra a koszorú utolsó gyertyáját a Szegedy Róza Nőikar adventi kórushangversenyének keretében.

 

A gazdag programkínálat mellett Adventi sütiversenyt is hirdetett a Művelődési Központ. Az édes vagy sós sütiket december 18-án, 13 és 14 óra között várják a művelődési házba, részletes receptekkel, melyeket az íz, illat, látvány, különlegesség szempontjából értékelnek, majd aznap esete az Adventi forgatagban hirdet győztest a szakértő zsűri.

Hora Gerda Csenge

További cikkek

Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Sümegen
Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Sümegen
A barokk kisvárosba ért a Hangszert a kézbe programsorozat, ami elsősorban a fiatal korosztályok számára igyekszik népszerűsíteni a zenét, a hangszeren való tanulást.
Az iskola a múlt, a jelen és a jövő közössége
Az iskola a múlt, a jelen és a jövő közössége
Idén éppen száz éve annak, hogy fiatalok érettségizhettek Sümegen, így a hagyományos Kisfaludy-napok keddi megnyitóján erre a fontos évfordulóra külön kitértek.
Rotundák Tapolcán és környékén
Rotundák Tapolcán és környékén
Hangodi László történész előadás-sorozata, a Tapolcai történelmi délutánok 2024 legutóbbi programja az ózsinagógában a város és a Balaton-felvidék középkori körtemplomait mutatta be vetített képes előadásán.
Koltai Róberttel találkozhattak a badacsonytomajiak
Koltai Róberttel találkozhattak a badacsonytomajiak
Újabb sikeres színházi estnek adott otthont a badacsonytomaji Egry József Művelődési Ház, ahol ezúttal Koltai Róbert volt a meghívott vendég.
Tapolcai alkotó mutatkozott be Baján
Tapolcai alkotó mutatkozott be Baján
A tapolcai alkotó, Szám Dorottya rajzait is beválogatták a Bajai Festők és Kézművesek „Baráti” Egyesület Érzések című kiállításának anyagába. A tárlat a közelmúltban nyílt meg Baján a Bácskai Művelődési Központban.