HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Tojásfát díszítettek Ajkán

2023. április 6. 12:07
veol.hu
Minden évben igazi közösségi esemény Ajka város tojásfájának díszítése, amelyen a helyi óvodások és iskolások is közreműködnek.

Az eseményre az összes helyi óvoda készült, a gyerekek saját munkáikat vitték el, de maguk által készített tojásokkal érkeztek a Csodavár iskolások is. Időjárás álló, különféle kézműves technikákkal készített húsvéti díszeket aggattak a felnőttek segítségével az ágakra, sőt, még énekeltek és körjátékokat is játszottak. Volt, aki a locsolóverset gyakorolt már. 

A helyi nyugdíjas klubok, civil szervezetek ugyancsak kivették részüket a dekorálásból, saját készítésű díszekkel érkeztek. De tojásfa ékesíti a padragi városrészt is és a családsegítő szolgálat ugyancsak követte a példát. 

További cikkek

Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.