HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. március 29.
//
Auguszta névnap

Újabb nemes cél érdekében fogott össze Padragkút lakossága

2023. április 11. 9:22
Veol
Sajnálatos módon a Padragi temetőbe – az erdő közelsége miatt - bejárnak és rendszeresen komoly károkat okoznak a vadak.

A temető jelenlegi kerítése nem megfelelően véd a vadak ellen. A temetőben rendszeressé vált a vadak károkozása, lelegelik az élő virágokat, megrongálják az élővirágból készült koszorúkat, bepiszkolják a temetőben a sírok környékét. A probléma megoldására összefogtak és adománygyűjtést kezdeményeztek a padragkúti református és katolikus hívők. Megkeresték az illetékes vadásztársaságot és a fenntartó egyházakat is, hogy támogassák a lakossági kezdeményezést.

A közösségi kezdeményezést a városrészben tevékenykedő Civil Fórum „Padragkútért” Egyesület is felkarolta. Az adományok felhasználásának célja egy vadriasztóval ellátott megfelelő magasságú és erősségű kerítés megépítése, hogy a síremlékek megóvása érdekében.

Várják a helybéli és elszármazott Padragkúti kötődésű, segítő szándékú lakosok adományait, akik e tarthatatlan állapotok megszüntetése érdekében anyagilag is hozzájárulnának a beruházás költségeihez. 
(Bővebb információ: civil.forum8451@gmail.com email címen, vagy tel: 06/70/633-7312) 
Alig egy hónapja kezdődött az adománygyűjtés, március végéig több mint egymillió forintot adott össze a lakosság erre a nemes célra. Folytatják a gyűjtést, mert a temető területe nagy, közel 500 méter hosszú kerítést kellene megépíteni. 

További cikkek

Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen végzett a Veszprém Vármegyei Természetbarát Szövetség értékelése alapján 2023-ban a Bánki Donát Természetbarát Egyesület. A természetjárók mindig a dobogó első vagy második helyén foglalnak helyet. Az idén 11 természetjáró szakosztály adta be a szövetséghez az önértékelését, amely alapján megszületett a sorrend.
Környezetvédelem és evezés
Környezetvédelem és evezés
A víz világnapja alkalmából evezésgyakorlással egybekötött környezetvédelmi napon vettek részt az Ajkai Eötvös Loránd–Kossuth Lajos Általános Iskola Bejárható Magyarország programban tanuló felső tagozatosai 30 fővel, valamint a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete hasonló gyermeklétszámmal. Március 23-án, szombaton délelőtt az időjárás is kellemes volt. A programon részt vett Dorner László alpolgármester, aki segített a kenuk vízre bocsátásában is.
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Ládi Jánost Ajkán szinte mindenki sportolóként, tájfutóként ismeri. Gyerekek, fiatalok százaival ismertette meg a sportágat. Ma is mosolyogva emlékezik arra a napra 1972 szeptemberében, amikor először indult tájfutni térképpel a kezében. El is tévedt, viszont egy életre megfertőződött a sporttal.
Véget értek az Oviolimpia elődöntői
Véget értek az Oviolimpia elődöntői
Hetedik alkalommal szervezett Oviolimpiát a legkisebbeknek a Sportváros Nonprofit Kft. Jákli Péter sportszervező koordinálásával.
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
90. születésnapja alkalmából szólt a köszöntő Ajka díszpolgárának, Tilhof Endrének a napokban.