HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Újabb nemes cél érdekében fogott össze Padragkút lakossága

2023. április 11. 10:22
Veol
Sajnálatos módon a Padragi temetőbe – az erdő közelsége miatt - bejárnak és rendszeresen komoly károkat okoznak a vadak.

A temető jelenlegi kerítése nem megfelelően véd a vadak ellen. A temetőben rendszeressé vált a vadak károkozása, lelegelik az élő virágokat, megrongálják az élővirágból készült koszorúkat, bepiszkolják a temetőben a sírok környékét. A probléma megoldására összefogtak és adománygyűjtést kezdeményeztek a padragkúti református és katolikus hívők. Megkeresték az illetékes vadásztársaságot és a fenntartó egyházakat is, hogy támogassák a lakossági kezdeményezést.

A közösségi kezdeményezést a városrészben tevékenykedő Civil Fórum „Padragkútért” Egyesület is felkarolta. Az adományok felhasználásának célja egy vadriasztóval ellátott megfelelő magasságú és erősségű kerítés megépítése, hogy a síremlékek megóvása érdekében.

Várják a helybéli és elszármazott Padragkúti kötődésű, segítő szándékú lakosok adományait, akik e tarthatatlan állapotok megszüntetése érdekében anyagilag is hozzájárulnának a beruházás költségeihez. 
(Bővebb információ: civil.forum8451@gmail.com email címen, vagy tel: 06/70/633-7312) 
Alig egy hónapja kezdődött az adománygyűjtés, március végéig több mint egymillió forintot adott össze a lakosság erre a nemes célra. Folytatják a gyűjtést, mert a temető területe nagy, közel 500 méter hosszú kerítést kellene megépíteni. 

További cikkek