HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Ajkai játékos a világválogatottban

2023. április 11. 10:23
Veol.hu
Óriási öröm és hatalmas megtiszteltetés, hogy a sakk-világválogatott csapat tagja lehetek – mondta az ajkai Gaál Zsóka, aki a Kazahsztán ellen játszó női világválogatottba kapott meghívót. A mérkőzést áprilisban rendezik.

Kazahsztán női sakk válogatottja kihívta a világválogatottat, amelybe a 15 éves ajkai sakkozó, Gaál Zsóka is meghívást kapott. A mérkőzést Asztanában rendezik meg április 17. és 19. között.

Gaál Zsóka elmondta, hogy rendkívül boldog, nagy várakozásokkal tekint a találkozóra, és köszöni Polgár Judit Sakk Alapítványának a támogatást

hetek.huhetek.hu

A két csapat tagjai, Kazahsztán:

GM Zhansaya Abdumalik,

IM Dinara Saduakassova,

IM Bibisara Assaubayeva,

WIM Meruert Kamalidenova,

FM Liya Kurmangaliyeva,

FM Kseniya Balabaeva,

WIM Alua Nurmanova,

WFM Zarina Nurgalieva,

Kapitány: WGM Gulmira Dauletova.

Világválogatott:

GM Hou Yifan,

GM Nana Dzagnidze,

GM Harika Dronavalli,

IM Gunay Mammadzada,

IM Nurgyul Salimova,

WIM Gaál Zsóka,

WIM Savitha Shri B,

WFM Afruza Khamdamova,

Kapitány: WGM Dana Reizniece-Ozola

További cikkek

Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.
Nagyüzem az ajkai strandon
Nagyüzem az ajkai strandon
Az ajkai Kristályfürdőben a nyári kánikulai napokon 1400–1600 vendég is fürdik, hétvégente mindig többen vannak, mint hétköznap.