HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Rallycross EB, tapolcai megnyitóval

2023. április 17. 16:20
Kilencedik alkalommal rendeznek Nyirádon Rallycross Európa-bajnoki futamot. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót a verseny helyszínén, a Nyirád Racing Centerben - olvasható a Tapolcai Média oldalán.

Az FIA Rallycross Európa-bajnokság április 29-30-i nyitófordulójára 10 magyar pilóta nevezett, hatan az ERX1-ben, négyen pedig az ERX3-ban indulnak. 

- Idén három fő újítást tervezünk, ami meghatározza az Európa-bajnoki futamra való felkészülést. Az egyik, hogy a pálya kritikus pontjait felújítottuk, néhány részen nagyon kigödrösödött, ennek megoldására egy stabilizáló anyagot használtunk. - emelte ki Gyuris Orsolya, szervező.

tapolcamedia.hutapolcamedia.hu

- A tesztek alapján jól sikerült a felújítás, minimális mértékben kopott a pálya a felújított részeken. A másik, új lelátók építése, a harmadikkal pedig a családokat célozzuk meg, egy játszótér kialakításával, mely a lelátón kap helyet, így a futamot is nyomon lehet követni. A depót az idén mindenki látogathatja és megnézheti a csapatok készülődését. Két betétfutamot tervezünk, az egyik a Magyarországon újdonságnak számító Crosscar, illetve a Super Touring Cars kategória.

tapolcamedia.hutapolcamedia.hu

- Ezen kívül, megnyitó ünnepséggel is készülünk, április 27-én 17.30-tól várjuk sok szeretettel az érdeklődőket Tapolcán, a Fő térre, ahol a kiállított versenyautókat lehet megcsodálni és a pilótákkal is szót lehet váltani. Az Eb-sorozatban is újdonságnak számít a versenyre kifejlesztett applikáció, amelyen a versenyhétvége programja mellett, minden versenyzőről részletes információ található.” – tájékoztatott Gyuris Orsolya.

További cikkek

Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?
Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?
A balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia keretein belül a városban is tanulhatnak röplabdázni a gyerekek.
Ígérik, még ez évben karos sorompót kapnak a déli laktanya és a kisapáti út vasúti átjárói
Ígérik, még ez évben karos sorompót kapnak a déli laktanya és a kisapáti út vasúti átjárói
Az ősz végén két helyszínen kezdődnek el a fizikai akadályt képező karos sorompók telepítési munkálatai és várhatóan az év végére befejeződnek- tájékoztatta a Tapolcai médiát Dobó Zoltán.
Magyar éremeső Horvátországban
Magyar éremeső Horvátországban
Remekül szerepelt a tapolcai Jiu – Jitsu szakosztály vezetője és edzője Németh Lajos a horvátországi versenyen, ahová harcostársával, Török Marcellel utazott.
Lélegzetelállító artista produkciókkal találkozhatunk Veszprém közterein
Lélegzetelállító artista produkciókkal találkozhatunk Veszprém közterein
Izgalmas és formabontó kortárs cirkuszi produkciók bukkannak fel Veszprém közterein 2023. szeptember 17–23. között. A Together! címmel megrendezett előadás-sorozat az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jön létre négy ország 25 cirkuszművészének részvételével. Ebből kaptak most ízelítőt a budapesti járókelők az Erzsébet téren, Budapest Óriáskerekénél.
Bányász rangadó az Ajka Városi Sportcentrumban!
Bányász rangadó az Ajka Városi Sportcentrumban!
Igazi futballnapot álmodtak meg szeptember 3-ára, vasárnapra Ajkára, ahol az NB II-es bajnokságban a Vasas lesz a vendég, de az összecsapás előtt többek között egy nosztalgiaderbit is rendeznek.