HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Csak az Ajka rúgta be a maga tizenegyesét, így legyőzte a Pécset

2023. április 17. 16:23
A labdarúgó NB II 32. fordulójában a dobogó legalsó, harmadik fokán álló Ajka egy tizenegyesgóllal 1–0-ra legyőzte a büntetőt hibázó Pécset hazai pályán.

Bő 25 percen át nem igazán történt semmi a pályán, aztán Gera Zalán jelentkezett lövéssel, míg a másik oldalon Szarka Ákos fejese ment nem sokkal mellé. Majd egy szabadrúgás után Takács Zsolt szerezhetett volna vezetést a Pécsnek, de kimaradt a helyzet, ami két perccel később megbosszulta magát. Szarka Ákos harcolt ki egy tizenegyest, amelyet értékesített is, így előnybe került az Ajka. A félidő hajrájában még Csemer Gyula növelhette volna a különbséget, ám lövésénél Helesfay Donát bravúrral hárított -  - írja a Nemzeti Sport.

nemzetisport.hunemzetisport.hu

A fordulást követően pár percen belül büntetőhöz jutott a PMFC, miután Kenderes Zoltán buktatta Gera Zalánt, azonban Kesztyűs Barna mellé lőtte a tizenegyest. Nemsokára újra büntethettek volna a hazaiak, Görgényi Dávid lövését Helesfay Donát a lécre tolta. Ezt követően pedig főleg a sárga lapoké és a cseréké volt a főszerep. A hajrá is leginkább ajkai időhúzással telt, majd nyolcperces hosszabbítás után ért véget a tíz sárga lapot hozó, kissé paprikás hangulatú találkozó.

Az Ajka az újabb sikerével megerősítette dobogós helyét, és immár kilenc mérkőzés óta veretlen, míg a Pécs sajnálhatja a kihagyott büntetőt, mert így zsinórban a harmadik vereségét könyvelte el, ráadásul már hat meccse nyeretlen. 1–0