HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. március 28.
//
Gedeon névnap

Csak az Ajka rúgta be a maga tizenegyesét, így legyőzte a Pécset

2023. április 17. 15:23
A labdarúgó NB II 32. fordulójában a dobogó legalsó, harmadik fokán álló Ajka egy tizenegyesgóllal 1–0-ra legyőzte a büntetőt hibázó Pécset hazai pályán.

Bő 25 percen át nem igazán történt semmi a pályán, aztán Gera Zalán jelentkezett lövéssel, míg a másik oldalon Szarka Ákos fejese ment nem sokkal mellé. Majd egy szabadrúgás után Takács Zsolt szerezhetett volna vezetést a Pécsnek, de kimaradt a helyzet, ami két perccel később megbosszulta magát. Szarka Ákos harcolt ki egy tizenegyest, amelyet értékesített is, így előnybe került az Ajka. A félidő hajrájában még Csemer Gyula növelhette volna a különbséget, ám lövésénél Helesfay Donát bravúrral hárított -  - írja a Nemzeti Sport.

nemzetisport.hunemzetisport.hu

A fordulást követően pár percen belül büntetőhöz jutott a PMFC, miután Kenderes Zoltán buktatta Gera Zalánt, azonban Kesztyűs Barna mellé lőtte a tizenegyest. Nemsokára újra büntethettek volna a hazaiak, Görgényi Dávid lövését Helesfay Donát a lécre tolta. Ezt követően pedig főleg a sárga lapoké és a cseréké volt a főszerep. A hajrá is leginkább ajkai időhúzással telt, majd nyolcperces hosszabbítás után ért véget a tíz sárga lapot hozó, kissé paprikás hangulatú találkozó.

Az Ajka az újabb sikerével megerősítette dobogós helyét, és immár kilenc mérkőzés óta veretlen, míg a Pécs sajnálhatja a kihagyott büntetőt, mert így zsinórban a harmadik vereségét könyvelte el, ráadásul már hat meccse nyeretlen. 1–0

További cikkek

Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen végzett a Veszprém Vármegyei Természetbarát Szövetség értékelése alapján 2023-ban a Bánki Donát Természetbarát Egyesület. A természetjárók mindig a dobogó első vagy második helyén foglalnak helyet. Az idén 11 természetjáró szakosztály adta be a szövetséghez az önértékelését, amely alapján megszületett a sorrend.
Környezetvédelem és evezés
Környezetvédelem és evezés
A víz világnapja alkalmából evezésgyakorlással egybekötött környezetvédelmi napon vettek részt az Ajkai Eötvös Loránd–Kossuth Lajos Általános Iskola Bejárható Magyarország programban tanuló felső tagozatosai 30 fővel, valamint a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete hasonló gyermeklétszámmal. Március 23-án, szombaton délelőtt az időjárás is kellemes volt. A programon részt vett Dorner László alpolgármester, aki segített a kenuk vízre bocsátásában is.
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Ládi Jánost Ajkán szinte mindenki sportolóként, tájfutóként ismeri. Gyerekek, fiatalok százaival ismertette meg a sportágat. Ma is mosolyogva emlékezik arra a napra 1972 szeptemberében, amikor először indult tájfutni térképpel a kezében. El is tévedt, viszont egy életre megfertőződött a sporttal.
Véget értek az Oviolimpia elődöntői
Véget értek az Oviolimpia elődöntői
Hetedik alkalommal szervezett Oviolimpiát a legkisebbeknek a Sportváros Nonprofit Kft. Jákli Péter sportszervező koordinálásával.
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
Kilencvenévesen is tevékeny az ajkai díszpolgár
90. születésnapja alkalmából szólt a köszöntő Ajka díszpolgárának, Tilhof Endrének a napokban.