HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Sümegen és Tapolcán is áthalad a Tour de Hongrie

2023. április 18. 16:28
2023. május 10. és 14. között rendezik meg a 44. Tour de Hongrie - Magyar Kerékpáros Körversenyt, amelynek egyik szakasza a Balaton-felvidéken vezet át.

A kerékpáros körverseny második etapján Zala vármegye székhelyéről, Zalaegerszegről indul a mezőny. Innen Nagyvázsonyba vezet az út, majd a karaván délre fordul, hogy elérje a Balaton-felvidéket. Három gyorsasági és két hegyi részhajrá teljesítését követően Keszthelyen, a Festetics-kastély szomszédságában a sztársprinterek szállhatnak harcba a győzelemért a 175 kilométeres, mindössze 900 méternyi szintemelkedést tartalmazó szakaszon.

2023. május 11-én várhatóan Sümeg településen az alábbi időpontban halad át:

• szponzor karaván: 12:07

• kerékpáros mezőny: 13:32

2023. május 11-én várhatóan Tapolca településen az alábbi időpontban halad át:

• szponzor karaván: 12:34

• kerékpáros karaván: 13:54

(A mezőny sebességének függvényében változhat az időpont +/- 15 percet.)

bringasport.hubringasport.hu

A csaknem 100 éves múltra visszatekintő verseny az évek során a környező országok legrangosabb kerékpáros eseményévé nőtte ki magát, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az idei évtől kezdve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) értékelése alapján a Tour de Hongrie ProSeries kategóriába tartozó versenyek közé került.

nemzetisport.hunemzetisport.hu

A versenyen világ leghíresebb professzionális csapatai vesznek részt, a húsz nemzetközi csapat mellett rajthoz áll a magyar válogatott és országunk egyetlen UCI bejegyzésű csapata is (összesen 22 csapat). Magyarország turisztikai látványosságait és idegenforgalmi értékeit bemutató sporteseményt az elmúlt évhez hasonlóan a rajttól a célig élőben közvetíti a Magyar Televízió M4 Sport csatornája, valamint több mint 150 országban élő adásban vagy napi egy órás összefoglalóban kerül adásba.

További cikkek

Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?
Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?
A balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia keretein belül a városban is tanulhatnak röplabdázni a gyerekek.
Fedezd fel a színház varázsát Sümeg szívében!
Fedezd fel a színház varázsát Sümeg szívében!
A Kisfaludy 2023 utcaSzínház Fesztivál reményeink szerint meg fogja mutatni azt, hogy hogyan van jelen az európaiságban a magyarság - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, az eseménysort támogató Európa Kulturális Fővárosa program irányítója a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatón.
Ismét elnökké választotta Végh Lászlót a Fidesz Sümegen
Ismét elnökké választotta Végh Lászlót a Fidesz Sümegen
A sümegi Fidesz alapszervezet tisztújító taggyűlésén újra bizalmat szavazott eddigi elnökének, Végh Lászlónak.
Megelevenedett a történelem Sümegen
Megelevenedett a történelem Sümegen
A magyar történelem egyáltalán nem könnyű időszakában, 1940-ben alapított iskolát Sümegen a Keresztes Nővérek Kongregációja. Az iskola 1948-ig működhetett, ez alatt az idő alatt számos Sümegen és Sümeg környékén élő leány kapott szigorú nevelést, máig ható tartást és tudást az apácáktól. Rájuk és velük emlékeztek Sümegen a Püspöki Palotában.
Ígérik, még ez évben karos sorompót kapnak a déli laktanya és a kisapáti út vasúti átjárói
Ígérik, még ez évben karos sorompót kapnak a déli laktanya és a kisapáti út vasúti átjárói
Az ősz végén két helyszínen kezdődnek el a fizikai akadályt képező karos sorompók telepítési munkálatai és várhatóan az év végére befejeződnek- tájékoztatta a Tapolcai médiát Dobó Zoltán.