HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 19.
//
Emma névnap

Sümegen és Tapolcán is áthalad a Tour de Hongrie

2023. április 18. 16:28
2023. május 10. és 14. között rendezik meg a 44. Tour de Hongrie - Magyar Kerékpáros Körversenyt, amelynek egyik szakasza a Balaton-felvidéken vezet át.

A kerékpáros körverseny második etapján Zala vármegye székhelyéről, Zalaegerszegről indul a mezőny. Innen Nagyvázsonyba vezet az út, majd a karaván délre fordul, hogy elérje a Balaton-felvidéket. Három gyorsasági és két hegyi részhajrá teljesítését követően Keszthelyen, a Festetics-kastély szomszédságában a sztársprinterek szállhatnak harcba a győzelemért a 175 kilométeres, mindössze 900 méternyi szintemelkedést tartalmazó szakaszon.

2023. május 11-én várhatóan Sümeg településen az alábbi időpontban halad át:

• szponzor karaván: 12:07

• kerékpáros mezőny: 13:32

2023. május 11-én várhatóan Tapolca településen az alábbi időpontban halad át:

• szponzor karaván: 12:34

• kerékpáros karaván: 13:54

(A mezőny sebességének függvényében változhat az időpont +/- 15 percet.)

bringasport.hubringasport.hu

A csaknem 100 éves múltra visszatekintő verseny az évek során a környező országok legrangosabb kerékpáros eseményévé nőtte ki magát, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az idei évtől kezdve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) értékelése alapján a Tour de Hongrie ProSeries kategóriába tartozó versenyek közé került.

nemzetisport.hunemzetisport.hu

A versenyen világ leghíresebb professzionális csapatai vesznek részt, a húsz nemzetközi csapat mellett rajthoz áll a magyar válogatott és országunk egyetlen UCI bejegyzésű csapata is (összesen 22 csapat). Magyarország turisztikai látványosságait és idegenforgalmi értékeit bemutató sporteseményt az elmúlt évhez hasonlóan a rajttól a célig élőben közvetíti a Magyar Televízió M4 Sport csatornája, valamint több mint 150 országban élő adásban vagy napi egy órás összefoglalóban kerül adásba.

További cikkek

A tapolcai fuvolista fiú a legjobbak között
A tapolcai fuvolista fiú a legjobbak között
Lassan megszokottá válik, hogy a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola növendéke, Király Alex bárhol szerepel, mindenhol kiemelkedő zenei teljesítménnyel kápráztatja el a közönséget és a szakmai zsűrit.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
János vitéz a tapolcai színpadon
János vitéz a tapolcai színpadon
Két egymást követő előadáson mutatta be Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékát a Tapolcai Musical Színpad és a Batsányi Táncegyüttes.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Kiléptek a komfortzónájukból, a Malom-tóban csobbantak
Kiléptek a komfortzónájukból, a Malom-tóban csobbantak
A tapolcai Malom-tóban csobbantak szombaton délelőtt a Balatoni Jegesmedvék közel húszan, akik számára különleges élmény volt a megszokott hideg balatoni víz helyett a 18 fokos tóban való fürdés.