HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Iskolások próbálták ki az új kerékpárutat

2023. április 19. 14:20
veol.hu
Tapolcai általános iskolások egy lelkes csoportja tanárok kíséretében tekerte végig a decemberben átadott Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat kedden. Velük tartott Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár - írja a Veol.

A kilenc kilométer hosszú szakasz letekerése után a bringások átkeltek a  71-es számú főúton, majd megcélozták a fölöttük magasodó várat. Itt Balassa Dániel polgármester fogadta a társaságot. Mint mondta, nem mindenki hitt abban, hogy Tapolca és Szigliget között valaha is épül kerékpárút, de végül a négy érintett település összefogása és az állami támogatás eredményeként elkészülhetett ez a szép szakasz. 

A beruházás jelentős lépés a térség a turizmusának erősítésében és a testmozgási lehetőségek bővítésében. Erről Már Révész Máriusz beszélt a résztvevőknek. Kiemelte a mozgás fontosságát, hiszen, mint mondta, riasztó, hogy a túlsúlyos gyerekek száma évről évre növekszik. – Fontos, hogy olyan dolgokat, produkciókat tudjunk biztosítani a gyerekeknek, hogy lehetőleg minél korábban megszeressék a mozgást. Ebből a szempontból különösen ez az új kerékpárút remek lehetőséget biztosít az itt élők számára – hangsúlyozta.

Fotós: Szijártó János/Napló
Lapunk kérdésére úgy fogalmazott az államtitkár, hogy az elkészült szakasz már önmagában is jó, hiszen eddig sokkal körülményesebben lehetett eljutni Tapolcáról Szigligetre. – Ezzel együtt szükség lesz még több helyen kiegészítésre, kisebb forgalomtechnikai elemek kialakítására, beleértve a 71-es számú főúton való biztonságos átkelés megoldását – tette hozzá. 

További cikkek

Elismerték a nyugalmazott docens munkáját
Elismerték a nyugalmazott docens munkáját
Pro Urbe díjat vehetett át Tóth Mariann, a Soproni Egyetem nyugalmazott docense Krisztin N. László polgármestertől a település érdekében kifejtett munkája elismeréseként.
Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?
Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?
A balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia keretein belül a városban is tanulhatnak röplabdázni a gyerekek.
Ismét elnökké választotta Végh Lászlót a Fidesz Sümegen
Ismét elnökké választotta Végh Lászlót a Fidesz Sümegen
A sümegi Fidesz alapszervezet tisztújító taggyűlésén újra bizalmat szavazott eddigi elnökének, Végh Lászlónak.
Ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk!
Ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk!
A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete minden évben megszervezi vándorkonferenciáját, hogy alkalmuk nyíljon kollegiális és baráti környezetben kitárgyalni az oktatás eme speciális területének legújabb kihívásait, megoldásait.
Orbán Viktor: a háromgyermekes édesanyáknak is járni fog az szja-mentesség
Orbán Viktor: a háromgyermekes édesanyáknak is járni fog az szja-mentesség
El kell érni, hogy családbarát, konzervatív erők kerüljenek kormányra minél több európai országban – fogalmazott Orbán Viktor az V. Budapesti Demográfiai Csúcson elmondott beszédében. A miniszterelnök szót ejtett arról, hogy Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb szószólója a nemzetközi politikában.