HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 18.
//
Andrea névnap

Iskolások próbálták ki az új kerékpárutat

2023. április 19. 14:20
veol.hu
Tapolcai általános iskolások egy lelkes csoportja tanárok kíséretében tekerte végig a decemberben átadott Tapolca és Szigliget közötti kerékpárutat kedden. Velük tartott Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár - írja a Veol.

A kilenc kilométer hosszú szakasz letekerése után a bringások átkeltek a  71-es számú főúton, majd megcélozták a fölöttük magasodó várat. Itt Balassa Dániel polgármester fogadta a társaságot. Mint mondta, nem mindenki hitt abban, hogy Tapolca és Szigliget között valaha is épül kerékpárút, de végül a négy érintett település összefogása és az állami támogatás eredményeként elkészülhetett ez a szép szakasz. 

A beruházás jelentős lépés a térség a turizmusának erősítésében és a testmozgási lehetőségek bővítésében. Erről Már Révész Máriusz beszélt a résztvevőknek. Kiemelte a mozgás fontosságát, hiszen, mint mondta, riasztó, hogy a túlsúlyos gyerekek száma évről évre növekszik. – Fontos, hogy olyan dolgokat, produkciókat tudjunk biztosítani a gyerekeknek, hogy lehetőleg minél korábban megszeressék a mozgást. Ebből a szempontból különösen ez az új kerékpárút remek lehetőséget biztosít az itt élők számára – hangsúlyozta.

Fotós: Szijártó János/Napló
Lapunk kérdésére úgy fogalmazott az államtitkár, hogy az elkészült szakasz már önmagában is jó, hiszen eddig sokkal körülményesebben lehetett eljutni Tapolcáról Szigligetre. – Ezzel együtt szükség lesz még több helyen kiegészítésre, kisebb forgalomtechnikai elemek kialakítására, beleértve a 71-es számú főúton való biztonságos átkelés megoldását – tette hozzá. 

További cikkek

Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
János vitéz a tapolcai színpadon
János vitéz a tapolcai színpadon
Két egymást követő előadáson mutatta be Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékát a Tapolcai Musical Színpad és a Batsányi Táncegyüttes.
Kiléptek a komfortzónájukból, a Malom-tóban csobbantak
Kiléptek a komfortzónájukból, a Malom-tóban csobbantak
A tapolcai Malom-tóban csobbantak szombaton délelőtt a Balatoni Jegesmedvék közel húszan, akik számára különleges élmény volt a megszokott hideg balatoni víz helyett a 18 fokos tóban való fürdés.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.