HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Véget ért a győztes sorozat az Ajka számára

2023. április 25. 18:17
Veol
Korán szerzett góllal nyert a Kazincbarcika az FC Ajka ellen a labdarúgó NB II 33. fordulójában. - írja a VEOL

Kolorcity Kazincbarcika SC-FC Ajka 1-0 (1-0)

nemzetisport,hu

A kilenc mérkőzés óta veretlen bakonyi csapat látogatott a három találkozó óta nyeretlen Kazincbarcikához. A hazaiak kezdték határozottabban a labda járatását, az 5. percben Kurdics passzolt remek ütemben Szekszárdihoz, a kazincbarcikai játékos azonban ígéretes helyzetben nem tudott betalálni. A 7. minutumban Nagy szögletét követően Kurdics passzolt vissza Süttőnek, aki a középen érkező Pálinkást választotta. A támadó magabiztosan lőtt Horváth kapujába, 1-0. A 19. játékpercben Csemer beadása szállt jól, azonban Gaál fejese centikkel húzott el a barcikai kapu fölött. A hazaiak láthatóan felkészültek a zöld-fehérekből, és komoly terhelés alatt állt az ajkai védelem. A 33. percben Kurdics futotta le a védőjét és játszotta magát tisztára, lövését Horváth védte, ahogy az ismétlést is. Harmadszor Bacsa próbálkozott, de az ajkaiak kapusa hatalmas lélekjelenléttel azt is hárította. A 36. minutumban Zsolnai célzott a hazai kapura, azonban lövése nem okozott nagy gondot Megyerinek. A 42. percben Kurdics izzasztotta meg a zöld-fehérek kapusát, de Horváth szögletre mentett. Az első játékrész hajrájában közel álltak a vendégek az egyenlítéshez, azonban Tar fejese a felső lécről pattant ki. Fordulást követően az ajkaiak kezdtek agresszívabban. A 49. percben Berzsenyivel szemben szabálytalankodtak a hazai védők a tizenhatoson belül, a játékvezető habozás nélkül mutatott a büntetőpontra. A megítélt tizenegyest Zsolnai vállalta magára, de a kapu baloldalába tartó játékszert megfogta Megyeri. Az 54. minutumban Kurdics dolgoztatta meg az ajkai kapust, de Horváth Dániel könnyen hárított. Az 57. percben Gyuris Aurél próbálkozott a másik oldalon, kevesebb sikerrel. A 72. minutumban Heil fejelte a labdát az ajkai kapu fölé, majd három perccel később Süttő szabadrúgásánál kellett figyelnie Horváthnak. A hajrában mind a két együttes kinyílt, de újabb találat már nem született. Így az FC Ajka elszenvedte első idegenbeli vereségét Jeney Gyula irányításával.

További cikkek

Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.