HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Véget ért a győztes sorozat az Ajka számára

2023. április 25. 18:17
Veol
Korán szerzett góllal nyert a Kazincbarcika az FC Ajka ellen a labdarúgó NB II 33. fordulójában. - írja a VEOL

Kolorcity Kazincbarcika SC-FC Ajka 1-0 (1-0)

nemzetisport,hu

A kilenc mérkőzés óta veretlen bakonyi csapat látogatott a három találkozó óta nyeretlen Kazincbarcikához. A hazaiak kezdték határozottabban a labda járatását, az 5. percben Kurdics passzolt remek ütemben Szekszárdihoz, a kazincbarcikai játékos azonban ígéretes helyzetben nem tudott betalálni. A 7. minutumban Nagy szögletét követően Kurdics passzolt vissza Süttőnek, aki a középen érkező Pálinkást választotta. A támadó magabiztosan lőtt Horváth kapujába, 1-0. A 19. játékpercben Csemer beadása szállt jól, azonban Gaál fejese centikkel húzott el a barcikai kapu fölött. A hazaiak láthatóan felkészültek a zöld-fehérekből, és komoly terhelés alatt állt az ajkai védelem. A 33. percben Kurdics futotta le a védőjét és játszotta magát tisztára, lövését Horváth védte, ahogy az ismétlést is. Harmadszor Bacsa próbálkozott, de az ajkaiak kapusa hatalmas lélekjelenléttel azt is hárította. A 36. minutumban Zsolnai célzott a hazai kapura, azonban lövése nem okozott nagy gondot Megyerinek. A 42. percben Kurdics izzasztotta meg a zöld-fehérek kapusát, de Horváth szögletre mentett. Az első játékrész hajrájában közel álltak a vendégek az egyenlítéshez, azonban Tar fejese a felső lécről pattant ki. Fordulást követően az ajkaiak kezdtek agresszívabban. A 49. percben Berzsenyivel szemben szabálytalankodtak a hazai védők a tizenhatoson belül, a játékvezető habozás nélkül mutatott a büntetőpontra. A megítélt tizenegyest Zsolnai vállalta magára, de a kapu baloldalába tartó játékszert megfogta Megyeri. Az 54. minutumban Kurdics dolgoztatta meg az ajkai kapust, de Horváth Dániel könnyen hárított. Az 57. percben Gyuris Aurél próbálkozott a másik oldalon, kevesebb sikerrel. A 72. minutumban Heil fejelte a labdát az ajkai kapu fölé, majd három perccel később Süttő szabadrúgásánál kellett figyelnie Horváthnak. A hajrában mind a két együttes kinyílt, de újabb találat már nem született. Így az FC Ajka elszenvedte első idegenbeli vereségét Jeney Gyula irányításával.

További cikkek

Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.
Nagyüzem az ajkai strandon
Nagyüzem az ajkai strandon
Az ajkai Kristályfürdőben a nyári kánikulai napokon 1400–1600 vendég is fürdik, hétvégente mindig többen vannak, mint hétköznap.