HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 23.
//
Béla névnap

Ismét bázisintézmény lett az Ajka Városi Óvoda

2023. április 26. 14:08
Harmadik alkalommal nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet az Ajka Városi Óvoda. - írja az Ajkai Szó Online.

A címre pályázatot kellett benyújtaniuk az intézményeknek, amelyben bemutatták a nevelőtestület munkáját, eredményeit, a személyi feltételeket, a szakmai végzettségüket, az innovációs tevékenységet, az elmúlt három év képzésein, továbbképzésein való részvételt. Vizsgálják még a bírálók a szakmai publikációkat, az eszközellátottságot, az intézmény külső szakmai kapcsolatrendszerét, együttműködését. Az ajkai intézmény az előző két ciklusban kiválóan teljesített. Bázisintézményként bemutatókat szerveznek más óvodák munkatársainak, bemutathatják működésüket, jó gyakorlataikat.

Ajka Szó OnlineAjka Szó Online

További cikkek

„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.