HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Útlezárásokra kell számítani a Balaton-felvidéken

2023. május 2. 9:55
Veol
Kerékpárverseny miatt teljes útlezárásokra kell számítani a mezőny áthaladásánál május 1-jén, hétfőn 9 és 15 óra között Veszprém vármegye több pontján, ahol a rendőrség, a polgárőrség és a szervezők irányítanak - közölte a rendőrség.

bringazas.hubringazas.hu

A Balatonfondo verseny a tavalyi Giro d’Italia magyarországi rajtjának állít emléket, a résztvevők a 2022-es olasz körverseny második szakaszának útvonalából ismert részeken, lezárt utakon tekernek a Balaton-felvidéken. 

A versenyt május 1-jén, hétfőn két távon, 60 kilométer (Mediofondo) és 126 kilométer (Granfondo) hosszon rendezik meg, a versenyközpont Balatonfüreden, az Annagora Aquapark parkolójában lesz. 

A verseny mindkét távon hétfőn 9 órakor rajtol, az eredményhirdetés a 15 óra körüli beérkezés után kezdődik. 

A Granfondo útvonala: Balatonfüred, Annagora-parkoló, Aszófő, Balatonfüred, Tótvázsony, Pécsely, Vászoly, Dörgicse, Mencshely, Óbudavár, Balatoncsicsó, Monoszló, Köveskál, Kővágóörs, Kékkút, Káptalantóti, Badacsonytomaj, Nemesgulács Gyulakeszi, Tapolca, Monostorapáti, Kapolcs, Vigántpetend, Nagyvázsony, Vöröstó, Barnag, Pécsely, Aszófő, Balatonfüred, Lapostelki utca. 

A Mediofondo útvonala: Balatonfüred Annagora-parkoló, Aszófő, Balatonfüred, Tótvázsony, Pécsely, Vászoly, Dörgicse, Mencshely, Vöröstó, Barnag, Pécsely, Aszófő, Balatonfüred, Lapostelki utca. Mindkét szakasz lassú rajttal, egy időben indul, Aszófőtől kezdődik az éles verseny, a versenyszakasz Mencshelyen válik ketté.

További cikkek

Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök-napi megemlékezést tartottak az idén húsz éves tapolcai Katonai emlékparkban és a szomszédos temetőben vasárnap kora délelőtt. A katonai hagyományőrzők részvétele, tiszteletadása mellett zajló ceremóniát a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület szervezte, megemlékező beszédet prof. dr. Csikány Tamás Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hadtudományi doktori irodájának vezetője mondott. A Magyar Hősök Napja és az emlékpark 20 éves évfordulója alkalmából megtartott esemény rangját emelte a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrség zenekarának közreműködése is - írja a Tapolcai Média.
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.
McDonald's étterem nyílhat Tapolcán
McDonald's étterem nyílhat Tapolcán
A város polgármestere a Facebookon számolt be a hírről.
A tapolcai gimnáziumban az intézményt alapító igazgatóra emlékeztek
A tapolcai gimnáziumban az intézményt alapító igazgatóra emlékeztek
A Batsányi János Gimnázium alapító igazgatójára, dr. Homér Jankára emlékeztek az alma materben, ahol leleplezték az igazgatóról készült domborművet. - olvasható a Tapolcai Média oldalán.
Különleges látványban lehet része annak, aki a nyári napfordulón a Balatonnál lesz
Különleges látványban lehet része annak, aki a nyári napfordulón a Balatonnál lesz
A nyári napforduló június 21-én van, ekkor a leghosszabb a nappal. Ehhez az időponthoz hiedelmek, népszokások és különleges megfigyelések is társulnak országszerte, így a Balatonon is - írja a Lelépő.hu.