HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Nem jutott dűlőre az Ajka és az MTK

2023. május 2. 10:22
veol.hu
Hiába játszott jobban az FC Ajka labdarúgó csapata a találkozó elején, a kék mezesek szerezték meg a vezetést az első félidőben. Fordulás után a frissen beállt Dragóner egyenlítette ki a párharc állását, így matematikailag maradt még esélye Jeney Gyula együttesének a feljutásra az NB II 35. játéknapja után.

MTK Budapest-FC Ajka 1-1 (1-0)

Budapest, 1200 néző. V.: Katona. MTK: Rácz G. – Poór (Vadnai, 77.), Szépe, Bobál D., Varju – Kata, Kocsis G., Stieber Z. (Bognár I., 41.) – Palincsár (Spalek, 68.), Németh K. (Zsóri, 77.), Kovács Mátyás. Edző: Horváth Dávid. Ajka: Horváth D. – Görgényi, Tar, Kenderes, Csemer (Présinger, 71.) – Zsolnai R., Tajthy T. (Rabatin, 63.), Csizmadia Z., Sejben (Gaál B., 79.) – Berzsenyi (Doncsecz, 63.) – Szarka Á. (Dragóner F., 63.). Edző: Jeney Gyula 

Határozottabban kezdte a mérkőzést a szép számú szurkolótáborral érkező Veszprém vármegyei alakulat. Az 5. percben Sejben okozott riadalmat a hazai oldalon, azonban a lövése nem jelentett nagy veszélyt a kapura. A játékszert többnyire a zöld-fehérek birtokolták az első tizenöt percben. A 18. minutumban a bakonyiak hálóőre tétovázott, majd Németh Krisztián zavarta meg, de a vendégek szerencséjére oldalra pattant a labda. A 22. játékpercben Csemer sarokrúgását követően Csizmadia lőtt félfordulatból, de a kékek sikeresen blokkoltak. A 31. percben Zsolnai fejelt le egy előreívelt labdát Szarkának, aki kapura is célzott, azonban Bobál önfeláldozóan beleállt az ajkai csatár lövésébe. A 35. minutumban megtörte a jeget az MTK, az első helyzetéből. Kata iramodott meg előre, majd egy kényszerítőt követően hat méterről Horváth mellett gurított a hálóba, 1-0. A 43. percben a frissen beállt Bognár végzett el laposan egy szögletet, a labdára érkező Kata azonnal tüzelt, de az ajkai kapu mellé. Az első játékrész döntő többségében nyomást gyakorolt az MTK-ra az Ajka, de gólt azonban nem szereztek, a fővárosiakkal ellentétben. Az 59. percben Tar fölött szállt el a labda, Németh Krisztián Horváth kapujára törhetett, azonban Kenderes utolérte, így a volt válogatott játékos kiszorított helyzetből gyengén lőtt az ajkai kapus karjaiba. A 65. percben felrobbant az örömtől a vendégtábor, egyenlített az Ajka. Zsolnai lövését Rácz próbálta hárítani, de az érkező Dragóner a hazai kapuba sodorta be a játékszert, 1-1. Az egyenlítés után ismét a zöld-fehérek domináltak. Az utolsó percekben mindkét együttes erőn felül próbálkozott, akadt helyzet Rácz, illetve Horváth kapuja előtt is, de újabb gól már nem született. Az ajkai csapat így 1-1-es döntetlenre végzett a tabella második helyén szereplő MTK otthonában. A két együttes között így maradt az öt pontos különbség. 

További cikkek

Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.
Navracsics Tibor: az ajkaiakat és a turistákat is szolgálja az új Csinger-völgyi kerékpárút
Navracsics Tibor: az ajkaiakat és a turistákat is szolgálja az új Csinger-völgyi kerékpárút
A Csinger-völgyi kerékpárút az ajkaiak és a városba látogató turisták kikapcsolódását is szolgálja - mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Ajkán, a 400 millió forintból elkészült beruházás átadásán.
“Végy egy jó kapust!”
“Végy egy jó kapust!”
Új igazolás érkezett az Ajka kézilabda csapatába!
Művészetek Völgye - Több mint kétezer program az idei fesztiválon
Művészetek Völgye - Több mint kétezer program az idei fesztiválon
Teljes a 32. Művészetek Völgye programja: az összművészeti fesztivál csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb eseménnyel várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Győzelem a szezon utolsó meccsén
Győzelem a szezon utolsó meccsén
Szép játékkal és három ponttal zárta ezt a szezont az FC Ajka csapata, amely végig élesebb volt békéscsabai ellenfelénél a Merkantil Bank Liga záró fordulójában. - írja az Ajkai Szó Online.