HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 24.
//
György névnap

Nem jutott dűlőre az Ajka és az MTK

2023. május 2. 10:22
veol.hu
Hiába játszott jobban az FC Ajka labdarúgó csapata a találkozó elején, a kék mezesek szerezték meg a vezetést az első félidőben. Fordulás után a frissen beállt Dragóner egyenlítette ki a párharc állását, így matematikailag maradt még esélye Jeney Gyula együttesének a feljutásra az NB II 35. játéknapja után.

MTK Budapest-FC Ajka 1-1 (1-0)

Budapest, 1200 néző. V.: Katona. MTK: Rácz G. – Poór (Vadnai, 77.), Szépe, Bobál D., Varju – Kata, Kocsis G., Stieber Z. (Bognár I., 41.) – Palincsár (Spalek, 68.), Németh K. (Zsóri, 77.), Kovács Mátyás. Edző: Horváth Dávid. Ajka: Horváth D. – Görgényi, Tar, Kenderes, Csemer (Présinger, 71.) – Zsolnai R., Tajthy T. (Rabatin, 63.), Csizmadia Z., Sejben (Gaál B., 79.) – Berzsenyi (Doncsecz, 63.) – Szarka Á. (Dragóner F., 63.). Edző: Jeney Gyula 

Határozottabban kezdte a mérkőzést a szép számú szurkolótáborral érkező Veszprém vármegyei alakulat. Az 5. percben Sejben okozott riadalmat a hazai oldalon, azonban a lövése nem jelentett nagy veszélyt a kapura. A játékszert többnyire a zöld-fehérek birtokolták az első tizenöt percben. A 18. minutumban a bakonyiak hálóőre tétovázott, majd Németh Krisztián zavarta meg, de a vendégek szerencséjére oldalra pattant a labda. A 22. játékpercben Csemer sarokrúgását követően Csizmadia lőtt félfordulatból, de a kékek sikeresen blokkoltak. A 31. percben Zsolnai fejelt le egy előreívelt labdát Szarkának, aki kapura is célzott, azonban Bobál önfeláldozóan beleállt az ajkai csatár lövésébe. A 35. minutumban megtörte a jeget az MTK, az első helyzetéből. Kata iramodott meg előre, majd egy kényszerítőt követően hat méterről Horváth mellett gurított a hálóba, 1-0. A 43. percben a frissen beállt Bognár végzett el laposan egy szögletet, a labdára érkező Kata azonnal tüzelt, de az ajkai kapu mellé. Az első játékrész döntő többségében nyomást gyakorolt az MTK-ra az Ajka, de gólt azonban nem szereztek, a fővárosiakkal ellentétben. Az 59. percben Tar fölött szállt el a labda, Németh Krisztián Horváth kapujára törhetett, azonban Kenderes utolérte, így a volt válogatott játékos kiszorított helyzetből gyengén lőtt az ajkai kapus karjaiba. A 65. percben felrobbant az örömtől a vendégtábor, egyenlített az Ajka. Zsolnai lövését Rácz próbálta hárítani, de az érkező Dragóner a hazai kapuba sodorta be a játékszert, 1-1. Az egyenlítés után ismét a zöld-fehérek domináltak. Az utolsó percekben mindkét együttes erőn felül próbálkozott, akadt helyzet Rácz, illetve Horváth kapuja előtt is, de újabb gól már nem született. Az ajkai csapat így 1-1-es döntetlenre végzett a tabella második helyén szereplő MTK otthonában. A két együttes között így maradt az öt pontos különbség. 

További cikkek

Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.