HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Nem jutott dűlőre az Ajka és az MTK

2023. május 2. 9:22
veol.hu
Hiába játszott jobban az FC Ajka labdarúgó csapata a találkozó elején, a kék mezesek szerezték meg a vezetést az első félidőben. Fordulás után a frissen beállt Dragóner egyenlítette ki a párharc állását, így matematikailag maradt még esélye Jeney Gyula együttesének a feljutásra az NB II 35. játéknapja után.

MTK Budapest-FC Ajka 1-1 (1-0)

Budapest, 1200 néző. V.: Katona. MTK: Rácz G. – Poór (Vadnai, 77.), Szépe, Bobál D., Varju – Kata, Kocsis G., Stieber Z. (Bognár I., 41.) – Palincsár (Spalek, 68.), Németh K. (Zsóri, 77.), Kovács Mátyás. Edző: Horváth Dávid. Ajka: Horváth D. – Görgényi, Tar, Kenderes, Csemer (Présinger, 71.) – Zsolnai R., Tajthy T. (Rabatin, 63.), Csizmadia Z., Sejben (Gaál B., 79.) – Berzsenyi (Doncsecz, 63.) – Szarka Á. (Dragóner F., 63.). Edző: Jeney Gyula 

Határozottabban kezdte a mérkőzést a szép számú szurkolótáborral érkező Veszprém vármegyei alakulat. Az 5. percben Sejben okozott riadalmat a hazai oldalon, azonban a lövése nem jelentett nagy veszélyt a kapura. A játékszert többnyire a zöld-fehérek birtokolták az első tizenöt percben. A 18. minutumban a bakonyiak hálóőre tétovázott, majd Németh Krisztián zavarta meg, de a vendégek szerencséjére oldalra pattant a labda. A 22. játékpercben Csemer sarokrúgását követően Csizmadia lőtt félfordulatból, de a kékek sikeresen blokkoltak. A 31. percben Zsolnai fejelt le egy előreívelt labdát Szarkának, aki kapura is célzott, azonban Bobál önfeláldozóan beleállt az ajkai csatár lövésébe. A 35. minutumban megtörte a jeget az MTK, az első helyzetéből. Kata iramodott meg előre, majd egy kényszerítőt követően hat méterről Horváth mellett gurított a hálóba, 1-0. A 43. percben a frissen beállt Bognár végzett el laposan egy szögletet, a labdára érkező Kata azonnal tüzelt, de az ajkai kapu mellé. Az első játékrész döntő többségében nyomást gyakorolt az MTK-ra az Ajka, de gólt azonban nem szereztek, a fővárosiakkal ellentétben. Az 59. percben Tar fölött szállt el a labda, Németh Krisztián Horváth kapujára törhetett, azonban Kenderes utolérte, így a volt válogatott játékos kiszorított helyzetből gyengén lőtt az ajkai kapus karjaiba. A 65. percben felrobbant az örömtől a vendégtábor, egyenlített az Ajka. Zsolnai lövését Rácz próbálta hárítani, de az érkező Dragóner a hazai kapuba sodorta be a játékszert, 1-1. Az egyenlítés után ismét a zöld-fehérek domináltak. Az utolsó percekben mindkét együttes erőn felül próbálkozott, akadt helyzet Rácz, illetve Horváth kapuja előtt is, de újabb gól már nem született. Az ajkai csapat így 1-1-es döntetlenre végzett a tabella második helyén szereplő MTK otthonában. A két együttes között így maradt az öt pontos különbség. 

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Batsányisok az országos labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjében
Idén rendezték meg második alkalommal a Fülöp Márton emlékére kiírt labdarúgás-történeti vetélkedőt, melyre az ország szinte minden tájékáról neveztek. A tapolcai Batsányi János Gimnáziumot két csapat képviselte a budapesti Groupama Arénában megrendezett országos döntőben.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán
Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán
A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében a Devecseri Alkotókör és az Ajkai Képzőművészeti Egyesület szervezésében nyílt meg Albertné Baptsán Éva Színek, világok című kiállítása.