HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Ajkai lövészek jutottak tovább

2023. május 2. 16:03
Az I. Balogh György emlékverseny ajkai területi fordulóján 233 általános és középiskolás diák vett részt. A Civil Házban lévő légpuska lőtéren rugós légpuskával folyt a verseny.

A tehetségkutató versenyt több fordulóban bonyolította le az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület, ugyanis csak öt lőállás van a lőtéren. A legnagyobb létszámú jelentkezés az Ajka Eötvös Loránd – Kossuth Lajos Általános Iskolából és a Szentgyörgyi Albert Technikum és Kollégiumból érkezett. Érkeztek a sportágat kedvelő diákok az Ajkai Bánki Donát Intézményegységéből és a Fekete-Vörösmarty Gimnáziumból, valamint a halimbai általános iskolából. A végső sorrend április 29-én alakult ki. Az ajkai területi fordulóról az országos döntőre légpuska rugós, középiskolás, leány kategóriában továbbjutott Domnai Ivett (Bánki, 144 köregység), Illyés Kira (129 köregység), Jáger Fanni (126 köregység) és Üveges Dorina (116 köregység) mindhárman a Szent-Györgyi diákjai. A fiúknál Kurdi Mátyás (Fekete-Vörösmarty Gimnázium 163 köregység), valamint a Szent-Györgyi iskolás Simon Kornél (138 köregység), Kiss Dániel (130 köregység) Fehér Gergő (121 köregység) jutott tovább.

Az általános iskolásoknál az Eötvös-Kossuth két diákja Meinczinger Kitti (139 köregység) és Tóth Lara (126 köregység), továbbá Czuppon Patrik (Halimba, 160 köregység), az Eötvös-Kossuthból Rádl Péter (158 köregység), Kardos Tamás (144 köregység), Sztolarik Koppány (140 köregység) versenyeztek. Csapatban a Szent-Györgyiből Simon Kornél, Kiss Dániel, Fehér Gergő jutott tovább, az Ajka területi csapat tagja Kurdi Mátyás, Rádl Péter és Kardos Tamás lesz.

Ajka Szó OnlineAjka Szó Online

További cikkek

Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Órakiállítás az ajkai múzeumban
Fekete István író egykori falióráját és kandallóóráját – amik a Városi Múzeum tulajdonában vannak – javította meg felajánlásként a balatonszepezdi Biczók József februárban, november 23-pedig saját óragyűjteményéből nyílt kiállítás.
Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán
Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán
A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében a Devecseri Alkotókör és az Ajkai Képzőművészeti Egyesület szervezésében nyílt meg Albertné Baptsán Éva Színek, világok című kiállítása.
Közönségdíjas a parkerdei olvasókabin
Közönségdíjas a parkerdei olvasókabin
Közönségdíjat nyert a MOME hallgatói által tervezett és megépített olvasókabin Épített környezet kategóriában az Építészfórum által szervezett Média Építészeti Díja szavazásán.