HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Ajkai lövészek jutottak tovább

2023. május 2. 17:03
Az I. Balogh György emlékverseny ajkai területi fordulóján 233 általános és középiskolás diák vett részt. A Civil Házban lévő légpuska lőtéren rugós légpuskával folyt a verseny.

A tehetségkutató versenyt több fordulóban bonyolította le az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület, ugyanis csak öt lőállás van a lőtéren. A legnagyobb létszámú jelentkezés az Ajka Eötvös Loránd – Kossuth Lajos Általános Iskolából és a Szentgyörgyi Albert Technikum és Kollégiumból érkezett. Érkeztek a sportágat kedvelő diákok az Ajkai Bánki Donát Intézményegységéből és a Fekete-Vörösmarty Gimnáziumból, valamint a halimbai általános iskolából. A végső sorrend április 29-én alakult ki. Az ajkai területi fordulóról az országos döntőre légpuska rugós, középiskolás, leány kategóriában továbbjutott Domnai Ivett (Bánki, 144 köregység), Illyés Kira (129 köregység), Jáger Fanni (126 köregység) és Üveges Dorina (116 köregység) mindhárman a Szent-Györgyi diákjai. A fiúknál Kurdi Mátyás (Fekete-Vörösmarty Gimnázium 163 köregység), valamint a Szent-Györgyi iskolás Simon Kornél (138 köregység), Kiss Dániel (130 köregység) Fehér Gergő (121 köregység) jutott tovább.

Az általános iskolásoknál az Eötvös-Kossuth két diákja Meinczinger Kitti (139 köregység) és Tóth Lara (126 köregység), továbbá Czuppon Patrik (Halimba, 160 köregység), az Eötvös-Kossuthból Rádl Péter (158 köregység), Kardos Tamás (144 köregység), Sztolarik Koppány (140 köregység) versenyeztek. Csapatban a Szent-Györgyiből Simon Kornél, Kiss Dániel, Fehér Gergő jutott tovább, az Ajka területi csapat tagja Kurdi Mátyás, Rádl Péter és Kardos Tamás lesz.

Ajka Szó OnlineAjka Szó Online

További cikkek

Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.
Navracsics Tibor: az ajkaiakat és a turistákat is szolgálja az új Csinger-völgyi kerékpárút
Navracsics Tibor: az ajkaiakat és a turistákat is szolgálja az új Csinger-völgyi kerékpárút
A Csinger-völgyi kerékpárút az ajkaiak és a városba látogató turisták kikapcsolódását is szolgálja - mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Ajkán, a 400 millió forintból elkészült beruházás átadásán.
“Végy egy jó kapust!”
“Végy egy jó kapust!”
Új igazolás érkezett az Ajka kézilabda csapatába!
Művészetek Völgye - Több mint kétezer program az idei fesztiválon
Művészetek Völgye - Több mint kétezer program az idei fesztiválon
Teljes a 32. Művészetek Völgye programja: az összművészeti fesztivál csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb eseménnyel várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Győzelem a szezon utolsó meccsén
Győzelem a szezon utolsó meccsén
Szép játékkal és három ponttal zárta ezt a szezont az FC Ajka csapata, amely végig élesebb volt békéscsabai ellenfelénél a Merkantil Bank Liga záró fordulójában. - írja az Ajkai Szó Online.