HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Forgalmi változások a Tour de Hongrie Balaton-felvidéki szakaszán

2023. május 3. 12:59
Zalaegerszegről indul és Keszthelyre fut be a kerékpáros körverseny második szakasza.

Rajt: 2023.05.11. (csütörtök), Zalaegerszeg, Göcseji Múzeum, Batthány Lajos utca

Befutó: Keszthely, Georgikon utca

A második etapon Zala vármegye székhelye, Zalaegerszeg debütálhat a Tour de Hongrie rajtvárosaként. A mezőny útja innen Nagyvázsonyba vezet, majd a karaván délre fordul, hogy elérje a Balaton-felvidéket. Három gyorsasági és két hegyi részhajrá teljesítését követően Keszthelyen, a Festetics-kastély szomszédságában a sztársprinterek szállhatnak harcba a győzelemért a 175 kilométeres, mindössze 900 méternyi szintemelkedést tartalmazó szakaszon.

Zalaegerszeg Tour de Hongrie-debütálására eredetileg 2017-ben került volna sor, egy hatalmas vihar azonban elmosta a verseny első szakaszának befutóját. A zalai vármegyeszékhely most, hat évvel később rajtvárosként debütálhat a Magyar Kerékpáros Körversenyen.

A kerékpársport hosszú ideje fontos szerepet töltött be Keszthely életében, hiszen már az 1930-as Tour de Hongrie útvonalának is részese volt a Balaton-parti város, mely tizennyolcadik alkalommal lesz házigazda. A siker itt különösen jó ómen: a legutóbbi két keszthelyi befutó győztese (Mihkel Räim 2016-ban, Manuel Belletti 2018-ban) végül az összetett versenyt is megnyerte!

Részletes útvonal a Tour de  Hongrie oldalán: ITT

A versenyhez kapcsolódóan forgalmi rend változásra kell számítani a környéken:

További cikkek

Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.
Hat hét – közönségtalálkozó Sümegen
Hat hét – közönségtalálkozó Sümegen
Katartikus élményt nyújtott a Hat hét című film vetítése. Román Katalin játéka és Szakonyi Noémi rendezése a legjobb találkozás volt. 
Fél évszázada találkoznak Sümegen a sejtbiológusok, orvosok, kutatók
Fél évszázada találkoznak Sümegen a sejtbiológusok, orvosok, kutatók
Sümeg már ötven éve ad otthont a tudósoknak. 
Gazdag a programkínálat Sümegen Pünkösdkor
Gazdag a programkínálat Sümegen Pünkösdkor
Kicsitől a nagyig, mindenki találhat magának programot Sümegen a hosszú hétvégén.
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
A kereszténydemokrata párt helyi tagjai Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert választották meg egyhangúlag a vármegyei választmány élére. Az új elnök stabilitást és aktív közéleti jelenlétet ígért a jövőben.