HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 26.
//
Ervin névnap

Forgalmi változások a Tour de Hongrie Balaton-felvidéki szakaszán

2023. május 3. 12:59
Zalaegerszegről indul és Keszthelyre fut be a kerékpáros körverseny második szakasza.

Rajt: 2023.05.11. (csütörtök), Zalaegerszeg, Göcseji Múzeum, Batthány Lajos utca

Befutó: Keszthely, Georgikon utca

A második etapon Zala vármegye székhelye, Zalaegerszeg debütálhat a Tour de Hongrie rajtvárosaként. A mezőny útja innen Nagyvázsonyba vezet, majd a karaván délre fordul, hogy elérje a Balaton-felvidéket. Három gyorsasági és két hegyi részhajrá teljesítését követően Keszthelyen, a Festetics-kastély szomszédságában a sztársprinterek szállhatnak harcba a győzelemért a 175 kilométeres, mindössze 900 méternyi szintemelkedést tartalmazó szakaszon.

Zalaegerszeg Tour de Hongrie-debütálására eredetileg 2017-ben került volna sor, egy hatalmas vihar azonban elmosta a verseny első szakaszának befutóját. A zalai vármegyeszékhely most, hat évvel később rajtvárosként debütálhat a Magyar Kerékpáros Körversenyen.

A kerékpársport hosszú ideje fontos szerepet töltött be Keszthely életében, hiszen már az 1930-as Tour de Hongrie útvonalának is részese volt a Balaton-parti város, mely tizennyolcadik alkalommal lesz házigazda. A siker itt különösen jó ómen: a legutóbbi két keszthelyi befutó győztese (Mihkel Räim 2016-ban, Manuel Belletti 2018-ban) végül az összetett versenyt is megnyerte!

Részletes útvonal a Tour de  Hongrie oldalán: ITT

A versenyhez kapcsolódóan forgalmi rend változásra kell számítani a környéken:

További cikkek

Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Sümegen
Országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat Sümegen
A barokk kisvárosba ért a Hangszert a kézbe programsorozat, ami elsősorban a fiatal korosztályok számára igyekszik népszerűsíteni a zenét, a hangszeren való tanulást.
Az iskola a múlt, a jelen és a jövő közössége
Az iskola a múlt, a jelen és a jövő közössége
Idén éppen száz éve annak, hogy fiatalok érettségizhettek Sümegen, így a hagyományos Kisfaludy-napok keddi megnyitóján erre a fontos évfordulóra külön kitértek.
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia és ,,újbeszél"
Abortusz, genderideológia, LMBTQ, ,,újbeszél" – ezeket a fogalmakat járták körbe pénteken délután Sümegen, a Padányi Alapítvány által szervezett programon a Róza cukrászdában.
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Új verseskötetet mutattak be a püspöki palotában
Zöldy Pál Civilben című verseskötetét mutatták be pénteken a püspöki palota kávézójában. A szerzővel a házigazdák képviseletében Sümegi Kata beszélgetett.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.