HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Több mint 1300-an bicikliztek a Balaton-felvidéken

2023. május 4. 11:30
veol.hu
Több mint 1300-an indultak az első BalatonFondón – adta hírül az országúti kerékpáros esemény szervezője. A balatonfüredi központú rendezvény a Giro d'Italia tavalyi magyarországi szakaszainak állított emléket, díszvendége pedig a jelenlegi leghíresebb magyar kerékpáros volt - olvasható a Veol.hu oldalán.

Május elsején Balatonfüredről indult el a BalatonFondo elnevezésű amatőr kerékpáros verseny, amely a szervezők tájékoztatása szerint az elmúlt évtized legnagyobb létszámmal megrendezett országúti futama volt hazánkban.

A kétnapos esemény díszvendége Valter Attila, a világ legjobb országúti kerékpárcsapatának számító Jumbo-Visma versenyzője, regnáló magyar bajnok és a Giro d'Italia rózsaszín trikójának korábbi viselője volt. Attila aktívan részt vett a hétvégi programban, a dedikálás és közönségtalálkozó mellett a rajtoltatásban és díjkiosztókban is a rajongók rendelkezésére állt – írták a szervezők.

Fotó: Nagy Lajos (Veol)Fotó: Nagy Lajos (Veol)

A több mint ezerfős mezőny tíz ország kerékpárosaiból tevődött össze. Két távon indultak a résztvevők, 126 és 60 kilométeres verseny közül lehetett választani. Az útvonal a Balaton-felvidéken haladt, többek között Nagyvázsonyt és Tapolcát is érintette. A bringások nemcsak a táj szépségeit élvezhették, nyugodt körülmények között tekerhettek, az utakat teljesen lezárták a forgalomtól számukra.

Ez utóbbi ugyanakkor okozott némi problémát és feszültséget is, a helyi lakosok és autósok több helyen is fel voltak háborodva, elsősorban amiatt, mert a várakozási idő jóval meghaladta az előzetesen kiírtakat. Ami a biciklisek számára ünnep, az sajnos sokaknak bosszúság volt, ezt mutatja a verseny Facebook-oldalán olvasható rengeteg kritikus hozzászólás.

Ami az eredményeket illeti, a rövidebb távon Vock András volt a leggyorsabb, megelőzve Simon Pétert és Erdős Dánielt. A hosszabb, 126 kilométer hosszú viadalt Balogh Zsombor nyerte, a második helyen Bozsik Bence, a harmadikon Apró Csaba végzett.

További cikkek

Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök-napi megemlékezést tartottak az idén húsz éves tapolcai Katonai emlékparkban és a szomszédos temetőben vasárnap kora délelőtt. A katonai hagyományőrzők részvétele, tiszteletadása mellett zajló ceremóniát a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület szervezte, megemlékező beszédet prof. dr. Csikány Tamás Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hadtudományi doktori irodájának vezetője mondott. A Magyar Hősök Napja és az emlékpark 20 éves évfordulója alkalmából megtartott esemény rangját emelte a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrség zenekarának közreműködése is - írja a Tapolcai Média.
McDonald's étterem nyílhat Tapolcán
McDonald's étterem nyílhat Tapolcán
A város polgármestere a Facebookon számolt be a hírről.
A tapolcai gimnáziumban az intézményt alapító igazgatóra emlékeztek
A tapolcai gimnáziumban az intézményt alapító igazgatóra emlékeztek
A Batsányi János Gimnázium alapító igazgatójára, dr. Homér Jankára emlékeztek az alma materben, ahol leleplezték az igazgatóról készült domborművet. - olvasható a Tapolcai Média oldalán.
Különleges látványban lehet része annak, aki a nyári napfordulón a Balatonnál lesz
Különleges látványban lehet része annak, aki a nyári napfordulón a Balatonnál lesz
A nyári napforduló június 21-én van, ekkor a leghosszabb a nappal. Ehhez az időponthoz hiedelmek, népszokások és különleges megfigyelések is társulnak országszerte, így a Balatonon is - írja a Lelépő.hu.
Hatalmas pontyokat fogtak egy balatoni patakban
Hatalmas pontyokat fogtak egy balatoni patakban
A horgászok elmesélései szerint az utóbbi években nem nagyon fogtak pontyokat, keszegeket is csak elvétve a Tapolca-patakban. A napokban azonban két méretes ponty is horogra akadt a patakban, írta a Pecaverzum.