HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. március 29.
//
Auguszta névnap

Régi balatoni nyarak fotóit keresik

2023. május 5. 10:27
Magyar Hírlap
Akciót hirdetett a bécsi Collegium Hungaricum.

A Veszprémi Művészetek Háza „BALATON + RETRO“ című kiállítását látja vendégül májusban a bécsi Collegium Hungaricum. Az intézmény a tárlatot saját elemmel szeretné bővíteni, melyben a közönség segítségére is számít.

A Collegium Hungaricum idén számos programmal kíséri a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projektet, melyek egyike a „Reklám és propaganda az ideális nyaralás szolgálatában“ című kiállítás, amely május 25-én nyílik meg Bécsben - hangzott el csütörtökön az Osztrák Közszolgálati Rádió magyar nyelvű adásában. Mint az összeállításból kiderült, a tárlat három részből áll majd.

Az egyikben plakátok, reklámposzterek, prospektusok, emléktárgyak idézik meg az 1930-1988 közti időszak propagandáját, a második elem egy, a válogatáshoz illeszkedő berendezett enteriőr lesz míg a harmadik rész egészen egyedinek ígérkezik, ugyanis az nem része a veszprémi gyűjteménynek. Az esemény ideje alatt ugyanis privát, szabadáságokról szóló fotókat terveznek vetíteni, amelyek még inkább segítenek átélni a régi balatoni nyarak hangulatát.

A vetítéshez a bécsi Collegium Hungaricum 1989 előtt készült balatoni fényrajzokat keres, amelyek így maguk is a tárlat részévé válnak. Anyagot küldeni nemcsak Ausztriából lehet, hanem Magyarországról és máshonnan is.

További cikkek

Tíz éve együtt zenél a Bodza
Tíz éve együtt zenél a Bodza
A tízéves Bodza együttes kétórás koncerttel ünnepelte a születésnapot a hálás közönséggel együtt az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen a Bánki természetjárói
Második helyen végzett a Veszprém Vármegyei Természetbarát Szövetség értékelése alapján 2023-ban a Bánki Donát Természetbarát Egyesület. A természetjárók mindig a dobogó első vagy második helyén foglalnak helyet. Az idén 11 természetjáró szakosztály adta be a szövetséghez az önértékelését, amely alapján megszületett a sorrend.
Megújult a Mesevár
Megújult a Mesevár
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője adta át kedden a jelentősen korszerűsített, nagyvázsonyi óvodát és bölcsödét.
Két nívós hangverseny, olvasópályázattal
Két nívós hangverseny, olvasópályázattal
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola, ugyanis az idei zenei napok részeként két hangversenyt rendeztek és kihirdették az olvasópályázat eredményeit.
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Hatvanéves sportpályafutás: fiatalok százaival ismertette meg a tájfutást Ládi János
Ládi Jánost Ajkán szinte mindenki sportolóként, tájfutóként ismeri. Gyerekek, fiatalok százaival ismertette meg a sportágat. Ma is mosolyogva emlékezik arra a napra 1972 szeptemberében, amikor először indult tájfutni térképpel a kezében. El is tévedt, viszont egy életre megfertőződött a sporttal.