HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Jótékonysági bált szerveztek a tapolcai óvodában

2023. május 8. 15:39
A Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézményének jótékonysági bálját április 29-én, szombaton rendezték meg a diszeli Artemisz Panzióban. A kifejezetten jól sikerült esemény szép bevételt hozott az ovinak, köszönhetően a városnak, a szülőknek és számos, elsősorban helyi vállalkozónak, cégnek. - írja a Tapolcai Média.

 Tapolca Média

A szülői munkaközösség pár éve már megpróbálkozott egy bál szervezésével, akkor sajnos nem sikerült. Az eltelt 2-3 évben azonban jobban összekovácsolódott a csapat, többek között a szülői munkaközösség tagjainak száma 6-ról 11 főre nőtt.

- Nem csak köztünk, hanem az óvoda dolgozóinál és több szülőnél is látom a tenniakarást, az összetartást. A süti-, és kézműves vásárok is évről-évre nagyobb bevételt hoznak. Ezúttal a szülői munkaközösség tagjai szabadidejüket sem sajnálva, rengeteg tombolatárgyat, felajánlást gyűjtöttek. Annyit, amire még legmerészebb álmainkban sem gondoltunk – árulta el a lapnak Bátai-Szalay Mónika, a szülői munkaszervezet vezetője.

A megnyitón Dobó Zoltán Polgármester és Vargáné Csóri Márta tagintézmény vezető mondott beszédet, majd a Batsányi Táncegyüttes ajándékként egy vidám és pörgős táncbemutatóval alapozta meg a hangulatot, amelyet az együttes felnőtt és iskolás csoportja mutatott be. A jó hangulat fenntartásáról később Kassai Balázs gondoskodott, igény szerint biztosítva a tánchoz a slágereket.

– Köszönettel tartozunk Dobó polgármester úrnak a felajánlásáért, a szülőknek pedig a támogatói jegyek megvásárlásáért. Köszönöm, hogy ennyire elhivatottan dolgoztok közös célunkért: a boldog és mosolygós gyermekarcokért. Remélem a jövőben is sikerül majd a mostanihoz hasonló eredményes, jó hangulatú bálokat szervezni- fejezte ki reményét Bátai-Szalay Mónika SzM vezető.

További cikkek

Kihirdették Veszprém vármegye borát
Kihirdették Veszprém vármegye borát
Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince Cabernet Franc (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Zenit (2022) bora nyerte el a 2023. évi Veszprém Vármegye Bora kitüntető címet.
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
A területfejlesztési miniszter szerint párbeszédet kellene indítani a Balatonról, amelyben az üzleti élet, a környezetvédelem, a kulturális élet szereplői, a helyiek, az itt üdülők és az alkalmi látogatók is részt vennének.
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának félmilliárd forintos megújításával a sokadik olyan beruházást adták át, amely közösségi teret nyit vagy újít meg – hangzott el az átadón.
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök-napi megemlékezést tartottak az idén húsz éves tapolcai Katonai emlékparkban és a szomszédos temetőben vasárnap kora délelőtt. A katonai hagyományőrzők részvétele, tiszteletadása mellett zajló ceremóniát a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület szervezte, megemlékező beszédet prof. dr. Csikány Tamás Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hadtudományi doktori irodájának vezetője mondott. A Magyar Hősök Napja és az emlékpark 20 éves évfordulója alkalmából megtartott esemény rangját emelte a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrség zenekarának közreműködése is - írja a Tapolcai Média.
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.