HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 25.
//
Márk névnap

A legtöbb érettségiző továbbtanul Ajkán

2023. május 10. 12:13
Veol
Hetvenhét diák kezdte meg érettségi vizsgáit hétfő reggel az ajkai Bródy Imre Gimnáziumban.

hírnavigátorhírnavigátor

A végzősök közül 31 diák hat évet töltött az intézményben, ők a hetedik osztályt már ott kezdték. Mihályfi László intézményvezetőtől megtudtuk, hogy minden végzős évfolyamban magas a továbbtanulók száma, idén 90 százalékos a felsőoktatásba jelentkezők aránya.

Ajkai Bródy Imre GimnáziumAjkai Bródy Imre Gimnázium

További cikkek

Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Szebb tópart, több helyijárat Tapolcán
Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármester jelöltje szerint az egyik legfontosabb feladat a városban a Malom-tó partja éjszakai díszkivilágítása és virágosítása megvalósítása.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.