HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Elkészült a járófelületek cseréje Tapolcán

2023. május 12. 10:59
Veol
A Területfejlesztési operatív program Közösségfejlesztési pályázata keretében készült el a Malom-tó partján a járdák felújítása.

Amint azt lapunknak Parapatics Tamás, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, a Tapolca Kft. nyerte el a kivitelezéshez szükséges 62 milliós összegű támogatást.

– A cég a tulajdonos önkormányzattal egyeztetve döntött arról, hogy a járófelületek kőburkolatát cserélik ki az összegből, így megoldódott több régi probléma a tóparton. A járdákon néhány helyen már megállt a csapadékvíz, az idősebb fák gyökerei felnyomták a burkolatot, és emiatt az balesetveszélyessé vált. Emellett a járda felújításával annak területe szélesebb lett a játszótérnél, a nagy tónál a vendéglátóegység vízszintes területet kapott, az asztalokat már nem kell alátámasztani. A munkálatok során azonban ott, a bisztró előtt egy elásott csillét találtak a dolgozók. Nem lehet tudni, hogy azt milyen célra használták régen, de most ki kellett emelni, és ez jelentős költségtöbbletet okozott – mondta Parapatics Tamás. Hozzátette, hogy az új járdafelület a korábbinál könnyebben tisztán tartható, kevésbé gyomosodik, és nem csúszik. 

– A 2820 négyzetméternyi felület cseréjét közbeszerzéssel nyerte el a vállalkozó, határidő előtt elvégezte, jó minőségben. Az április végi, május eleji Tópart fesztiválra elkészült a beruházás. Reméljük, hogy nyáron minél többen érkeznek a városba és gyönyörködnek benne, de hozzájárulhat a nyári, őszi rendezvények sikeréhez is. Az utómunkálatok még folynak, bár nem a pályázat keretében, de a Cselleház Kft. rendbe teszi a zöldterületeket, pótolja a termőföldet, virágosít – mondta az ügyvezető.

VeolVeol

További cikkek

Kihirdették Veszprém vármegye borát
Kihirdették Veszprém vármegye borát
Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince Cabernet Franc (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Zenit (2022) bora nyerte el a 2023. évi Veszprém Vármegye Bora kitüntető címet.
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
A területfejlesztési miniszter szerint párbeszédet kellene indítani a Balatonról, amelyben az üzleti élet, a környezetvédelem, a kulturális élet szereplői, a helyiek, az itt üdülők és az alkalmi látogatók is részt vennének.
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának félmilliárd forintos megújításával a sokadik olyan beruházást adták át, amely közösségi teret nyit vagy újít meg – hangzott el az átadón.
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök-napi megemlékezést tartottak az idén húsz éves tapolcai Katonai emlékparkban és a szomszédos temetőben vasárnap kora délelőtt. A katonai hagyományőrzők részvétele, tiszteletadása mellett zajló ceremóniát a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület szervezte, megemlékező beszédet prof. dr. Csikány Tamás Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hadtudományi doktori irodájának vezetője mondott. A Magyar Hősök Napja és az emlékpark 20 éves évfordulója alkalmából megtartott esemény rangját emelte a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrség zenekarának közreműködése is - írja a Tapolcai Média.
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.