HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Elkészült a járófelületek cseréje Tapolcán

2023. május 12. 10:59
Veol
A Területfejlesztési operatív program Közösségfejlesztési pályázata keretében készült el a Malom-tó partján a járdák felújítása.

Amint azt lapunknak Parapatics Tamás, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, a Tapolca Kft. nyerte el a kivitelezéshez szükséges 62 milliós összegű támogatást.

– A cég a tulajdonos önkormányzattal egyeztetve döntött arról, hogy a járófelületek kőburkolatát cserélik ki az összegből, így megoldódott több régi probléma a tóparton. A járdákon néhány helyen már megállt a csapadékvíz, az idősebb fák gyökerei felnyomták a burkolatot, és emiatt az balesetveszélyessé vált. Emellett a járda felújításával annak területe szélesebb lett a játszótérnél, a nagy tónál a vendéglátóegység vízszintes területet kapott, az asztalokat már nem kell alátámasztani. A munkálatok során azonban ott, a bisztró előtt egy elásott csillét találtak a dolgozók. Nem lehet tudni, hogy azt milyen célra használták régen, de most ki kellett emelni, és ez jelentős költségtöbbletet okozott – mondta Parapatics Tamás. Hozzátette, hogy az új járdafelület a korábbinál könnyebben tisztán tartható, kevésbé gyomosodik, és nem csúszik. 

– A 2820 négyzetméternyi felület cseréjét közbeszerzéssel nyerte el a vállalkozó, határidő előtt elvégezte, jó minőségben. Az április végi, május eleji Tópart fesztiválra elkészült a beruházás. Reméljük, hogy nyáron minél többen érkeznek a városba és gyönyörködnek benne, de hozzájárulhat a nyári, őszi rendezvények sikeréhez is. Az utómunkálatok még folynak, bár nem a pályázat keretében, de a Cselleház Kft. rendbe teszi a zöldterületeket, pótolja a termőföldet, virágosít – mondta az ügyvezető.

VeolVeol