HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Fény, játék, elmúlás a Kriptongyárban

2023. május 17. 14:51
Veol.hu
Németh Gyula Derkovits-díjas grafikusművész kiállítása és performansza zajlott Fény, játék, elmúlás címmel a Kriptongyárban május 13-án.

A bemutatott  alkotások az április elején az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával rendezett háromnapos nemzetközi workshopon készültek. A művész szívesen kísérletezik a fémszobrokkal, a kemény anyaggal fejezi ki mély, filozofikus gondolatait, érzéseit. Németh Gyula szólt az alkotás folyamatáról, miközben a mozgó szobrokat meg is festette, megmutatva a pillanatot, amelyben megszületik a mű. A szervezők arra kérték a résztvevőket, hogy írják le az érzéseiket egy-egy szóban, amivel címet adhatnak egy-egy alkotásnak. 

A szobrok jól illeszkednek a világ első kriptongyára indusztriális környezetébe, ezért várhatóan szeptemberig csoportok előzetes bejelentkezést követően látogathatják azt. Németh Gyula következő performanszának  ideje június 24-e 20 óra, amikor különféle fényekkel világítják meg a különleges fém műalkotásokat.

További cikkek

Harminchárom koncert lesz Klassz a pARTon
Harminchárom koncert lesz Klassz a pARTon
Idén 33 koncert, 38 szólista és 14 zenekar fellépése várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon! nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozaton július 13. és augusztus 1. között a Balatonnál és Tatán.
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának félmilliárd forintos megújításával a sokadik olyan beruházást adták át, amely közösségi teret nyit vagy újít meg – hangzott el az átadón.
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.
Navracsics Tibor: az ajkaiakat és a turistákat is szolgálja az új Csinger-völgyi kerékpárút
Navracsics Tibor: az ajkaiakat és a turistákat is szolgálja az új Csinger-völgyi kerékpárút
A Csinger-völgyi kerékpárút az ajkaiak és a városba látogató turisták kikapcsolódását is szolgálja - mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Ajkán, a 400 millió forintból elkészült beruházás átadásán.
“Végy egy jó kapust!”
“Végy egy jó kapust!”
Új igazolás érkezett az Ajka kézilabda csapatába!