HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 19.
//
Emma névnap

5 centimétert emelkedett a Balaton vízszintje az elmúlt 3 napban

2023. május 17. 14:57
Veol
A lezúduló hatalmas csapadékmennyiség az elmúlt három napban öt centiméterrel emelte meg a Balaton vízszintjét az Országos Vízügyi Főigazgatóság által közölt adatok szerint. Május 17-én reggel a tó átlagos vízállása 115 centiméter volt, ami az idei csúcsérték.

A tavalyi kifejezetten aszályos év után január harmadikán alig haladta meg a 80 centimétert, de utána a csapadékos időjárás következtében több mint 10 centimétert emelkedett a szint hónap végéig. Aztán folytatódott a lassú emelkedés, a március 9-én mért 102 centiméter öt centiméterrel haladta meg az egy hónappal korábbit, most pedig elérte a 115 centimétert. Ez már a régebbi 110 centimétere szabályozási szintet meghaladja, ám a 2019 februárjától hatályos szabályozási szint 120 centiméter, így ez alapján még mindig hiányzik 5 centiméter a Balatonból. A jelenlegi csapadékos időjárás alapján várhatóan ez az öt centiméter rövidesen meglesz. 

turizmus.comturizmus.com

További cikkek

Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
Kiállítás nyílt Tapolcán a holokauszt-évfordulón
A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából Történetek egy családi albumból címmel nyílt meg a Centrópa Alapítvány archívumából összeállított, a zsidóság hétköznapjait bemutató kiállítás a Batsányi János Gimnáziumban kedden.
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A parkolás kerül előtérbe Tapolcán
A városban egyre nagyobb gondot okoz a parkolás Lasztovicza Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint.
A biológiai nem már a születés előtt eldől
A biológiai nem már a születés előtt eldől
Megtaláljuk, vagy kitaláljuk magunkat? címmel tartott előadást Sümegen Uzsalyné Pécsi Rita főiskola tanár, neveléskutató szerdán délután. A meghívott vendéget és az érdeklődőket a házigazdák nevében Végh László polgármester, a szervező Padányi Alapítvány képviseletében Horváth Tibor köszöntötte a Róza cukrászdában.
Egészségnapot szerveztek a szépkorúak számára
Egészségnapot szerveztek a szépkorúak számára
Második alkalommal szervezte meg a szépkorúak számára az egészségnapot az Életet az Éveknek Ajkai Nyugdíjas Klubok Egyesülete. A Kaszinó nagyterme ismét megtelt érdeklődőkkel április 9-én.
Felkészítik a tapolcai strandot a szezonra
Felkészítik a tapolcai strandot a szezonra
A strand nyári szezonra való előkészítése folyamatban van, a nyitást június elsejére tervezik.