HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. december 3.
//
Ferenc névnap

Hogy készíti a hamburgert egy volt NB I-es kapus?

2023. május 17. 16:17
Veol
Nem reprezentatív, de alaposnak mondható felmérésünk alapján: kitűnően. Most induló sorozatunk főszereplői egykori profi sportolók, akik pályafutásuk után más szakmában próbálják ki magukat. Az első részben az Ajkáról származó egykori NB I-es futballkapus szerepel, aki a vendéglátásba kóstolt bele. - írja a Veol

Szép Tamás nevét jól ismerik azok, akik a 2000-es években követték a honi futballt. Az ajkai származású játékos szülővárosa klubja mellett védett többek között Sopronban, Tapolcán, Celldömölkön, Szombathelyen és Pápán is. Utóbbi két helyen a legjobbak között, az NB I-ben is bizonyíthatott.

Haladás FCHaladás FC

„Szepi” három éve sérülés miatt akasztotta szögre a kapuskesztyűt, és nem távolodott el teljesen a labdarúgástól (kapusedzőként dolgozik Balatonalmádiban), de belevágott valami teljesen újba is: párjával hamburgerezőt nyitottak.

- Jött egy lehetőség és úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a vendéglátást – mondta el lapunknak Szép Tamás, aki párjával, Kovács Szilviával Balatonalmádiban nyitott hamburgerezőt. - Kemény világ – összegezte sóhajtva tapasztalatait, arra utalva, hogy a mostani gazdasági helyzetben számos nehézséggel kellett és kell megbirkózniuk. Birkóznak is becsülettel, közel egy éve üzemeltetik a helyet, amelybe rengeteg munkát fektettek. Ma már tisztában vannak a szakma buktatóival, de továbbra is pozitívak.

A 49 éves exfutballista szakácstanfolyamot is végzett, és már rutinos konyhai dolgozóként találja fel magát a hamburgerek, különböző frissensültek világában. Párjával igyekeznek minél jobban kiszolgálni az igényeket és a visszajelzések alapján sikerrel teszik ezt.

WE Love BalatonWE Love Balaton

Szép Tamás nem szívesen hagyta abba az aktív futballt, így örül, hogy edzőként a pályán maradhatott. Korábban már végzett edzői tanfolyamot és most is hallgatója egynek. Balatonalmádiban az összes korosztály mintegy 12 kapusával foglalkozik, nem könnyű összeegyeztetni ezt a vendéglátással, de nagyon szeret a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni.

Aki ismeri Szepit, jól tudja, hogy ma is nagyon fiatalosan, frissen, motiváltan mozog a futballpályán. Igazi példakép, jó, hogy nem veszett el a magyar futball számára. Még akkor is, ha ő készíti az egyik legjobb hamburgert a Balatonnál. 

Haladás FCHaladás FC

További cikkek

Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Robert Schuman nyomán: "Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz"
Telt ház fogadta Márfi Gyula nyugalmazott érseket Sümegen a Róza cukrászdában, ahol Európa jelenéről és jövőjéről tartott előadást pénteken este.
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Ajkai léleknap a szeretet átadásáért
Léleknapon mutatták be a Veszprém vármegyében működő, fogyatékossággal élőket gondozó intézmények kulturális műsorát november 30-án a Molnár Gábor Műhely Alapítvány szervezésében a Nagy László Városi Művelődési Központ színháztermében.
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült a badacsonyi Tátika, lezárult a projekt
Megszépült, megújult a Tátika, a badacsonyi kikötő melletti emblematikus, sokakban nosztalgiát ébresztő épület.
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen a bűz Sümeg néhány utcájában
Időnként elviselhetetlen bűz árad a Zalagyömörő irányából Sümegre érkező szennyvízvezetékből, amely leginkább a Korona és az Akácos utca lakóit kínozza.
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.