HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. június 11.
//
Barnabás névnap

Hogy készíti a hamburgert egy volt NB I-es kapus?

2023. május 17. 17:17
Veol
Nem reprezentatív, de alaposnak mondható felmérésünk alapján: kitűnően. Most induló sorozatunk főszereplői egykori profi sportolók, akik pályafutásuk után más szakmában próbálják ki magukat. Az első részben az Ajkáról származó egykori NB I-es futballkapus szerepel, aki a vendéglátásba kóstolt bele. - írja a Veol

Szép Tamás nevét jól ismerik azok, akik a 2000-es években követték a honi futballt. Az ajkai származású játékos szülővárosa klubja mellett védett többek között Sopronban, Tapolcán, Celldömölkön, Szombathelyen és Pápán is. Utóbbi két helyen a legjobbak között, az NB I-ben is bizonyíthatott.

Haladás FCHaladás FC

„Szepi” három éve sérülés miatt akasztotta szögre a kapuskesztyűt, és nem távolodott el teljesen a labdarúgástól (kapusedzőként dolgozik Balatonalmádiban), de belevágott valami teljesen újba is: párjával hamburgerezőt nyitottak.

- Jött egy lehetőség és úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a vendéglátást – mondta el lapunknak Szép Tamás, aki párjával, Kovács Szilviával Balatonalmádiban nyitott hamburgerezőt. - Kemény világ – összegezte sóhajtva tapasztalatait, arra utalva, hogy a mostani gazdasági helyzetben számos nehézséggel kellett és kell megbirkózniuk. Birkóznak is becsülettel, közel egy éve üzemeltetik a helyet, amelybe rengeteg munkát fektettek. Ma már tisztában vannak a szakma buktatóival, de továbbra is pozitívak.

A 49 éves exfutballista szakácstanfolyamot is végzett, és már rutinos konyhai dolgozóként találja fel magát a hamburgerek, különböző frissensültek világában. Párjával igyekeznek minél jobban kiszolgálni az igényeket és a visszajelzések alapján sikerrel teszik ezt.

WE Love BalatonWE Love Balaton

Szép Tamás nem szívesen hagyta abba az aktív futballt, így örül, hogy edzőként a pályán maradhatott. Korábban már végzett edzői tanfolyamot és most is hallgatója egynek. Balatonalmádiban az összes korosztály mintegy 12 kapusával foglalkozik, nem könnyű összeegyeztetni ezt a vendéglátással, de nagyon szeret a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni.

Aki ismeri Szepit, jól tudja, hogy ma is nagyon fiatalosan, frissen, motiváltan mozog a futballpályán. Igazi példakép, jó, hogy nem veszett el a magyar futball számára. Még akkor is, ha ő készíti az egyik legjobb hamburgert a Balatonnál. 

Haladás FCHaladás FC

További cikkek

Kihirdették Veszprém vármegye borát
Kihirdették Veszprém vármegye borát
Száraz vörösbor kategóriában az Aklan Családi Pince Cabernet Franc (2020) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Zenit (2022) bora nyerte el a 2023. évi Veszprém Vármegye Bora kitüntető címet.
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
A területfejlesztési miniszter szerint párbeszédet kellene indítani a Balatonról, amelyben az üzleti élet, a környezetvédelem, a kulturális élet szereplői, a helyiek, az itt üdülők és az alkalmi látogatók is részt vennének.
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Teljesen megújult a veszprémi a Gyermekkönyvtár
Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárának félmilliárd forintos megújításával a sokadik olyan beruházást adták át, amely közösségi teret nyit vagy újít meg – hangzott el az átadón.
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök napi megemlékezést tartottak a Katonai emlékparkban Tapolcán
Hősök-napi megemlékezést tartottak az idén húsz éves tapolcai Katonai emlékparkban és a szomszédos temetőben vasárnap kora délelőtt. A katonai hagyományőrzők részvétele, tiszteletadása mellett zajló ceremóniát a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület szervezte, megemlékező beszédet prof. dr. Csikány Tamás Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hadtudományi doktori irodájának vezetője mondott. A Magyar Hősök Napja és az emlékpark 20 éves évfordulója alkalmából megtartott esemény rangját emelte a Magyar Honvédség Székesfehérvár Helyőrség zenekarának közreműködése is - írja a Tapolcai Média.
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
Menetrend változás - kedvezőbb eljutási lehetőségek június 17-étől
2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik Márkó, Bánd, Hárskút, Herend, Szentgál, Úrkút, Városlőd, Kislőd, Bakonyjákó, Farkasgyepű, Pápa, Ajka, Kolontár, Devecser, Nemeshany, Káptalanfa, Gyepűkaján, Csabrendek és Sümeg települést érintő valamennyi autóbuszjárat menetrendje.