HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 26.
//
Ervin névnap

Győzelem a szezon utolsó meccsén

2023. május 24. 14:40
Szép játékkal és három ponttal zárta ezt a szezont az FC Ajka csapata, amely végig élesebb volt békéscsabai ellenfelénél a Merkantil Bank Liga záró fordulójában. - írja az Ajkai Szó Online.

A bakonyi együttes számára már tét nélküli volt az összecsapás, ugyanis az előző fordulóban biztossá vált, hogy bronzérmes lesz a zöld-fehér együttes. Határozottabban is kezdte a találkozót a hazai együttes. A 9. percben Présinger ívelésébe csúsztatott bele Zsolnai, majd Kenderes próbálta visszakanalazni a labdát, amin a vendégek is meglepődtek, és kis szerencsével áthaladt a gólvonalon az ajkai játékos labdája, 1-0. A 13. percben Vogyicska duplázhatta volna meg csapata előnyét, azonban Póser hatalmasat védett. A 25. minutumban Ilyés került ígéretes helyzetbe, azonban szörnyen találta el a játékszert. Egy perccel később pedig büntetett az FC Ajka. Csizmadia passzolt fel Zsolnainak, aki senkitől sem zavartatva kapura lőhetett, 2-0. A 37. percben Tóth érkezett jól a hosszún, fejesét a csabaiak hálóőre nagy lélekjelenléttel védte. Félidei pihenőt követően nagyobb játékkedvvel jöttek ki a lilák, és a 48. percben Máris révén szépítettek. Az 55. minutumban előtt Doncsecz, majd Gaál dolgoztatta meg a vendég védelmet, de gólt nem tudtak szerezni az ajkai támadók. A 80. percben Dragóner tehette volna fel a pontot az i-re, azonban Póserbe fejelte a labdát. A fennmaradó játékidőben újabb találat nem esett, így az ajkaiak történelmük legszebb eredményét ünnepelhették a lefújás után. FC Ajka-Békéscsaba 2-1.

Jeney Gyula: – Nagyot küzdött a Békéscsaba, nekünk pedig feküdt az, hogy az ellenfélnek jönnie és támadnia kellett, így jó néhány helyzet adódott előttünk. Egyszer meginogtunk hátul, amiből szépítettek a vendégek, de azt gondolom, ez benne van, és ennek ellenére jó meccset játszottunk, amelyen kiszolgáltuk a közönségünket.

Pásztor József: – Két tizenegyest nem kaptunk meg, az egyik esetben ráadásul piros lap is járt volna az ajkai játékosnak. Ettől függetlenül jobban futballozott a hazai csapat, ám ha az első félidőben emberelőnybe kerülünk, akkor teljesen más mérkőzést játszottunk volna. A folytatás kapcsán majd le kell ülni a tulajdonossal, ám az biztos, hogy én már nem szeretnék edzősködni, így nélkülem kell majd a csapatnak visszajutnia a másodosztályba.

További cikkek

Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.