HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. június 21.
//
Alajos névnap

Győzelem a szezon utolsó meccsén

2023. május 24. 14:40
Szép játékkal és három ponttal zárta ezt a szezont az FC Ajka csapata, amely végig élesebb volt békéscsabai ellenfelénél a Merkantil Bank Liga záró fordulójában. - írja az Ajkai Szó Online.

A bakonyi együttes számára már tét nélküli volt az összecsapás, ugyanis az előző fordulóban biztossá vált, hogy bronzérmes lesz a zöld-fehér együttes. Határozottabban is kezdte a találkozót a hazai együttes. A 9. percben Présinger ívelésébe csúsztatott bele Zsolnai, majd Kenderes próbálta visszakanalazni a labdát, amin a vendégek is meglepődtek, és kis szerencsével áthaladt a gólvonalon az ajkai játékos labdája, 1-0. A 13. percben Vogyicska duplázhatta volna meg csapata előnyét, azonban Póser hatalmasat védett. A 25. minutumban Ilyés került ígéretes helyzetbe, azonban szörnyen találta el a játékszert. Egy perccel később pedig büntetett az FC Ajka. Csizmadia passzolt fel Zsolnainak, aki senkitől sem zavartatva kapura lőhetett, 2-0. A 37. percben Tóth érkezett jól a hosszún, fejesét a csabaiak hálóőre nagy lélekjelenléttel védte. Félidei pihenőt követően nagyobb játékkedvvel jöttek ki a lilák, és a 48. percben Máris révén szépítettek. Az 55. minutumban előtt Doncsecz, majd Gaál dolgoztatta meg a vendég védelmet, de gólt nem tudtak szerezni az ajkai támadók. A 80. percben Dragóner tehette volna fel a pontot az i-re, azonban Póserbe fejelte a labdát. A fennmaradó játékidőben újabb találat nem esett, így az ajkaiak történelmük legszebb eredményét ünnepelhették a lefújás után. FC Ajka-Békéscsaba 2-1.

Jeney Gyula: – Nagyot küzdött a Békéscsaba, nekünk pedig feküdt az, hogy az ellenfélnek jönnie és támadnia kellett, így jó néhány helyzet adódott előttünk. Egyszer meginogtunk hátul, amiből szépítettek a vendégek, de azt gondolom, ez benne van, és ennek ellenére jó meccset játszottunk, amelyen kiszolgáltuk a közönségünket.

Pásztor József: – Két tizenegyest nem kaptunk meg, az egyik esetben ráadásul piros lap is járt volna az ajkai játékosnak. Ettől függetlenül jobban futballozott a hazai csapat, ám ha az első félidőben emberelőnybe kerülünk, akkor teljesen más mérkőzést játszottunk volna. A folytatás kapcsán majd le kell ülni a tulajdonossal, ám az biztos, hogy én már nem szeretnék edzősködni, így nélkülem kell majd a csapatnak visszajutnia a másodosztályba.

További cikkek

Nyárköszöntő kórustalálkozó
Nyárköszöntő kórustalálkozó
Az ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében több vastapssal is jutalmazta a termet megtöltő közönség a Dallamról dallamra kórustalálénekkozó kórusait.
Koncert a Padragkúti református templomban
Koncert a Padragkúti református templomban
Immár hagyománya van Padragkúton a templomi koncerteknek. Az elmúlt évben a katolikus templomban szerveztünk két sikeres koncertet. Mindkét alkalommal a Padragkút Fejlődéséért Alapítvány alapítója, Farkas András operaénekes lépett fel a szülőfalujában. A helyi lakosok nagy szeretettel fogadták az elszármazott fiatalember dalait.
Megnyílt az ajkai közösségi csillagda az Asztrokertben
Megnyílt az ajkai közösségi csillagda az Asztrokertben
Nagy érdeklődés mellett adta át a Bakonyi Csillagászati Egyesület a Claudia Inter Stellas közösségi csillagdát június 15-én, szombaton Ajkán, a Csékút nevű városrészben lévő Asztrokertben.
A közösségi élmények jobbá teszik a világot
A közösségi élmények jobbá teszik a világot
Az ajkai Bábics Valéria azon kevesek közé tartozik, akik három évtizede terelik a közönség felé a kultúrát. A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója már gyermekkorában felvette ezt az irányt.
Báloztak a nyugdíjasok Ajkán
Báloztak a nyugdíjasok Ajkán
Bálozni hívta a 23 éve működő Üveges Nyugdíjasklub az Ajkán működő nyugdíjasklubokat.