HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

“Végy egy jó kapust!”

2023. május 31. 11:32
Új igazolás érkezett az Ajka kézilabda csapatába!

A Kézilabda Klub Ajka NB-1/B férfi osztályában játszó csapat első új igazolása Tatai Péter, a 87-szeres magyar válogatott kapus!

cskk.hucskk.hu

Péter a Győri ETO FKC csapatában kezdte pályafutását, innen igazolta le a Veszprém KC ahol három idényt töltött, ezalatt pedig kétszer nyert bajnokságot, egyszer pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett a bakonyiakkal, igaz Dejan Perić mögött többnyire második számú kapusnak számított. A 2007-08-as szezon végén megnyerte csapatával a Kupagyőztesek Európa-kupáját, majd ősszel légósnak állt és a francia Dunkerque HB játékosa lett. 2010-ben hazatért és a másik magyar nagy csapat, a Pick Szeged együttesében védett, ahol 2014-ben EHF-kupát nyert. Az idény végén elhagyta a csongrádiakat, miután Piotr Wyszomirskit igazolták melléje, és inkább újra légiósnak állt. Két évig a nagybányai HCM Minaur Baia Mare játékosa volt, akikkel a 2014-2015-ös idényben bajnoki címet szerzett, majd 2016 januárjában a német Frisch Auf Göppingenhez igazolt. A német csapattal megnyerte az EHF-kupa négyes döntőjét, a fináléban a francia HBC Nantes csapatát győzték le 32–26-ra. Júniusban csapatot váltott, és a másodosztályú TuS N-Lübbeckéhez igazolt. A 2016–2017-es szezonban feljutott csapatával az élvonalban, majd egy évet követően kiesett a másodosztályba. 2019 februárjában egy évvel meghosszabbította szerződését a csapattal. 2020 januárjában hivatalossá vált, hogy a következő szezontól visszatér Magyarországra, és a Csurgói KK együttesében folytatja pályafutását. 

A magyar válogatottban 2001 óta 87 mérkőzésen védett, két világ- és egy Európa-bajnokságon vett részt. Előbb Fazekas Nándor, majd Mikler Roland mögött szerepelt mint második kapus. Első világversenye a 2007-es világbajnokság volt, a németországi tornán a magyar csapat a 9. helyen végzett. Ezt követően a 2013-as világbajnokságon és a 2014-es Európa-bajnokságon vett részt.

További cikkek

Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
Nyáron is gondozzák az óvodakertet Ajkán
A Padragkút városrészben működő Szivárvány Óvodában örvendetesen növekszik a gyermekek száma. A következő évet két csoportban és csoportonként 22-23 gyermekkel kezdik.
Nagyüzem az ajkai strandon
Nagyüzem az ajkai strandon
Az ajkai Kristályfürdőben a nyári kánikulai napokon 1400–1600 vendég is fürdik, hétvégente mindig többen vannak, mint hétköznap.