HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Hatalmas pontyokat fogtak egy balatoni patakban

2023. május 31. 11:32
A horgászok elmesélései szerint az utóbbi években nem nagyon fogtak pontyokat, keszegeket is csak elvétve a Tapolca-patakban. A napokban azonban két méretes ponty is horogra akadt a patakban, írta a Pecaverzum.

A Tapolca-patak a Bakonyban ered, Pápától hat kilométerre, Tapolcafőn, majd a vadregényes, kanyargós vízfolyása Szigligetnél torkollik a Balatonba.

Bakos Asztrik a patak balatoni torkolatától mintegy 200 méterre vert sátrat, a csónakkikötő után talált olyan helyet, ahonnan meghorgászhatók a beugrók.

A Tapolca-patak itt 3-4 méter széles, az átlagos vízmélység 70-60 centiméter, a mélyebb részeken is csak 1,10-1,20 méter.

A három éjszakán tartó horgászat során több pontyot is sikerült fogni. A két legnagyobb a képek alapján minden bizonnyal 10, de inkább 15 kilogramm feletti lehetett.

Bakos AsztrikBakos Asztrik

Rendszeresen járhatnak át a patakba, vagy régebb óta itt élhetnek. Érdekes módón a helyet ismerő horgászok szerint az utóbbi esztendőkben mégsem fogtak belőlük. Láttuk az ívást is, megállás nélkül durrogott, csattogott a víz, lökdösték a leszúrómat oda-vissza. Volt olyan, hogy a swingert ötször kellett visszaraknom a helyére, mert állandóan leverték. A legnagyobb halat is a sás alól, 70 centis vízből bírtam kapásra

– nyilatkozta a portálnak Bakos Asztrik, akinek ilyen körülmények között ez volt eddigi legnagyobb fogása.

A halak fárasztásáról elmondta, hogy nagyon jó erőben voltak, és megakasztás után nem mindegyik a Balaton irányába indult le.

További cikkek

Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Virágvásár a testvérvárosban, Estében
Az észak-olaszországi Este városa és Tapolca vezetése évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. A két település 2001-ben írta alá a testvérvárosi szerződést.
Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár
Nyáron is várja a kicsiket a könyvtár
A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtára a nyári szünetben sem hagyja magára a kicsiket.