HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. október 22.
//
Előd névnap

Hatalmas pontyokat fogtak egy balatoni patakban

2023. május 31. 11:32
A horgászok elmesélései szerint az utóbbi években nem nagyon fogtak pontyokat, keszegeket is csak elvétve a Tapolca-patakban. A napokban azonban két méretes ponty is horogra akadt a patakban, írta a Pecaverzum.

A Tapolca-patak a Bakonyban ered, Pápától hat kilométerre, Tapolcafőn, majd a vadregényes, kanyargós vízfolyása Szigligetnél torkollik a Balatonba.

Bakos Asztrik a patak balatoni torkolatától mintegy 200 méterre vert sátrat, a csónakkikötő után talált olyan helyet, ahonnan meghorgászhatók a beugrók.

A Tapolca-patak itt 3-4 méter széles, az átlagos vízmélység 70-60 centiméter, a mélyebb részeken is csak 1,10-1,20 méter.

A három éjszakán tartó horgászat során több pontyot is sikerült fogni. A két legnagyobb a képek alapján minden bizonnyal 10, de inkább 15 kilogramm feletti lehetett.

Bakos AsztrikBakos Asztrik

Rendszeresen járhatnak át a patakba, vagy régebb óta itt élhetnek. Érdekes módón a helyet ismerő horgászok szerint az utóbbi esztendőkben mégsem fogtak belőlük. Láttuk az ívást is, megállás nélkül durrogott, csattogott a víz, lökdösték a leszúrómat oda-vissza. Volt olyan, hogy a swingert ötször kellett visszaraknom a helyére, mert állandóan leverték. A legnagyobb halat is a sás alól, 70 centis vízből bírtam kapásra

– nyilatkozta a portálnak Bakos Asztrik, akinek ilyen körülmények között ez volt eddigi legnagyobb fogása.

A halak fárasztásáról elmondta, hogy nagyon jó erőben voltak, és megakasztás után nem mindegyik a Balaton irányába indult le.

További cikkek

Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
Navracsics Tibor: cél a területi egyenlőtlenségek csökkentése
A jövő januárban induló Versenyképes járások program célja a területi egyenlőtlenségek csökkentése. Erről is beszélt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Takács Szabolcs, a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja a program kapcsán rendezett veszprémi tájékoztatón, ahová a vármegye polgármestereit várták.
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
Seuso-kincs a vasútbarátok szerint az ajtó
A tapolcai vasútállomás várótermében található kiállítás igazi gyöngyszemmel bővült. A tapolcai Seuso-kincs is lehetne akár a 25 évvel ezelőtt balesetet szenvedett Nohab mozdony eredeti, ma is jó állapotban levő ajtaja.
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
Így lehet megelőzni az öngyilkossági kísérletet
A Tapolcán a közelmúltban történt gázrobbanás kapcsán Magvas Zoltán, az Testi-Lelki Egészségfejlesztési Központ mentálhigiénés szakértője nyilatkozott lapunknak. A tragédia ugyanis valószínűsíthetően öngyilkossági kísérlet volt.
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Fantasztikus lelőhely – Római kori romot találtak a víz alatt Hegyesd határában
Víz alatti római kori épület után kutattak a búvárrégészek szombaton Hegyesden. Remélik, megtalálják a forrást ennek a rejtett római kori romnak a felderítésére.
Rendkívüli évek állnak a város mögött
Rendkívüli évek állnak a város mögött
Tapolca polgármestere, az Egységben Tapolczáért Egyesület elnöke, Dobó Zoltán ciklusértékelő beszédében úgy fogalmazott, hogy eseményekben bővelkedett az elmúlt öt év. Rendkívüli események voltak ezek, amellett hozta ugyanazon megoldandó feladatokat, amit általában minden önkormányzati ciklus.