HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Hatalmas pontyokat fogtak egy balatoni patakban

2023. május 31. 11:32
A horgászok elmesélései szerint az utóbbi években nem nagyon fogtak pontyokat, keszegeket is csak elvétve a Tapolca-patakban. A napokban azonban két méretes ponty is horogra akadt a patakban, írta a Pecaverzum.

A Tapolca-patak a Bakonyban ered, Pápától hat kilométerre, Tapolcafőn, majd a vadregényes, kanyargós vízfolyása Szigligetnél torkollik a Balatonba.

Bakos Asztrik a patak balatoni torkolatától mintegy 200 méterre vert sátrat, a csónakkikötő után talált olyan helyet, ahonnan meghorgászhatók a beugrók.

A Tapolca-patak itt 3-4 méter széles, az átlagos vízmélység 70-60 centiméter, a mélyebb részeken is csak 1,10-1,20 méter.

A három éjszakán tartó horgászat során több pontyot is sikerült fogni. A két legnagyobb a képek alapján minden bizonnyal 10, de inkább 15 kilogramm feletti lehetett.

Bakos AsztrikBakos Asztrik

Rendszeresen járhatnak át a patakba, vagy régebb óta itt élhetnek. Érdekes módón a helyet ismerő horgászok szerint az utóbbi esztendőkben mégsem fogtak belőlük. Láttuk az ívást is, megállás nélkül durrogott, csattogott a víz, lökdösték a leszúrómat oda-vissza. Volt olyan, hogy a swingert ötször kellett visszaraknom a helyére, mert állandóan leverték. A legnagyobb halat is a sás alól, 70 centis vízből bírtam kapásra

– nyilatkozta a portálnak Bakos Asztrik, akinek ilyen körülmények között ez volt eddigi legnagyobb fogása.

A halak fárasztásáról elmondta, hogy nagyon jó erőben voltak, és megakasztás után nem mindegyik a Balaton irányába indult le.

További cikkek

Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?
Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?
A balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia keretein belül a városban is tanulhatnak röplabdázni a gyerekek.
Ígérik, még ez évben karos sorompót kapnak a déli laktanya és a kisapáti út vasúti átjárói
Ígérik, még ez évben karos sorompót kapnak a déli laktanya és a kisapáti út vasúti átjárói
Az ősz végén két helyszínen kezdődnek el a fizikai akadályt képező karos sorompók telepítési munkálatai és várhatóan az év végére befejeződnek- tájékoztatta a Tapolcai médiát Dobó Zoltán.
Rekordközeli utasforgalom volt a MÁV-START balatoni járatain
Rekordközeli utasforgalom volt a MÁV-START balatoni járatain
A tavalyi év után ismét rekordközeli utasforgalom volt a MÁV-START balatoni járatain, amelyeken - az előszezontól, május közepétől a főszezon végéig - 2,3 millió menetjegyes utazás volt - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.
Folytatódik a balatoni bringakörút felújítása
Folytatódik a balatoni bringakörút felújítása
Balatonudvari és Vonyarcvashegy között, összesen 10,5 kilométernyi szakaszon folytatódik a balatoni bringakörút felújítása - jelentette be csütörtökön Balatongyörökön az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára.
Magyar éremeső Horvátországban
Magyar éremeső Horvátországban
Remekül szerepelt a tapolcai Jiu – Jitsu szakosztály vezetője és edzője Németh Lajos a horvátországi versenyen, ahová harcostársával, Török Marcellel utazott.