HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2023. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Harminchárom koncert lesz Klassz a pARTon

Idén 33 koncert, 38 szólista és 14 zenekar fellépése várja az érdeklődőket a Klassz a pARTon! nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozaton július 13. és augusztus 1. között a Balatonnál és Tatán.

A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont az ingyenes koncerteknek, idén Balatonederics is csatlakozik az eseményhez - hangsúlyozta É. Szabó Márta, a fesztivál producere, a Cimbora Alapítvány elnöke a fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Balatonederics mellett a rendezvény a megszokott balatoni helyszíneken - Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly és Zamárdi - jelentkezik majd, és Tatán az Öreg-tó melletti parkba is várják az érdeklődőket. Érdi Tamás zongoraművész, a fesztivál művészeti vezetője többek között arról beszélt, hogy kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, amely idén csatlakozik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozatához. A részletes menetrendet a https://www.klasszaparton.hu/hu/programok/ oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

További cikkek

Fenntarthatósági kalandtúrán vettek részt az ajkai diákok
Fenntarthatósági kalandtúrán vettek részt az ajkai diákok
Fenntarthatósági kalandtúrán vettek részt az Ajkai Eötvös Loránd–Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai csaknem 200 fővel a Pannon Egyetem Ajka Kampuszán szeptember 19-én.
22 méter magas veszprémi épületen is lesz cirkuszi előadás
22 méter magas veszprémi épületen is lesz cirkuszi előadás
Ritkán látható, rendkívül izgalmas és látványos cirkuszi előadássorozat varázsolja el a nagyérdeműt Veszprém különböző terein a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként az elkövetkező napokban. Az ingyenes programfolyam vasárnap, az Óváros téren indult, de a java még ezután következik.
Fedezd fel a színház varázsát Sümeg szívében!
Fedezd fel a színház varázsát Sümeg szívében!
A Kisfaludy 2023 utcaSzínház Fesztivál reményeink szerint meg fogja mutatni azt, hogy hogyan van jelen az európaiságban a magyarság - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, az eseménysort támogató Európa Kulturális Fővárosa program irányítója a fesztivál beharangozó sajtótájékoztatón.
Megelevenedett a történelem Sümegen
Megelevenedett a történelem Sümegen
A magyar történelem egyáltalán nem könnyű időszakában, 1940-ben alapított iskolát Sümegen a Keresztes Nővérek Kongregációja. Az iskola 1948-ig működhetett, ez alatt az idő alatt számos Sümegen és Sümeg környékén élő leány kapott szigorú nevelést, máig ható tartást és tudást az apácáktól. Rájuk és velük emlékeztek Sümegen a Püspöki Palotában.
A főegyházmegye felhívása közadakozásra
A főegyházmegye felhívása közadakozásra
A Veszprémi Főegyházmegye tízmillió forint alaptőke egyidejű elkülönítésével közadakozást indít a berhidai Szent Kereszt-templom felújítási munkálatainak támogatására. Mindenkit arra kérnek, segítsék anyagiakkal e páratlan műemlékünk kármentesítését, teljes restaurálását.