HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 12.
//
Pongrác névnap

A szülőváros büszke az Eb-ről visszatért fiatal kosárlabdásra

2023. augusztus 4. 12:40
Az elmúlt napokban lezajlott portugáliai Európa Bajnokságon az U18-as kosárlabda válogatottat erősítette a 17 éves tapolcai Szita Márton. A fiatal sportolót a mai napon Tapolca város és a Tapolcai Városi Sportegyesület nevében Dobó Zoltán polgármester és Rédli Károly elnök köszöntötte és emléklappal jutalmazta - írja a Tapolcai Média.

– Gratulálunk és nagyon köszönjük, hogy a városunkat ilyen szinten képviselted- fogalmazott Dobó Zoltán a díj átadásakor. Az eseményen korábbi tapolcai edzői, köztük Csikos Tibor is elismeréssel szólt a fiatal kosaras tehetségéről, akaraterejéről, küzdeni tudásáról, de meghallgatták Marcit is, aki egyebek mellett elárulta, az EB-n szerzett tapasztalatok alapján, a jövőben az agresszívabb, támadóbb játékstílust kell fejlesztenie, elsajátítania. Egyébként az Izland elleni hosszabbításos győzelemmel zárta a Portugáliában megrendezett U18-as B-divíziós Európa-bajnokságot a magyar fiú válogatott, amely így a 11. helyen zárt. Megtudhattuk, Szita Márton jelenleg a pécsi Babits Mihály Gyakorló Gimnázium tanulója és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke. A fő csapásirány számára ma már a sport, a kosárlabda, de tanulmányait sem hanyagolja el, hiszen év végén az ötösök mellett,mindössze egyetlen (földrajz) négyes árválkodott a bizonyítványában. Édesanyja úgy fogalmazott, Marci az általános iskolai kitűnő bizonyítványainak hagyományát a középiskolába is vitte magával.

Rédli Károly TVSE elnök hangsúlyozta, Marci személyisége, pályafutása, eredményei alkalmassá teszik arra, hogy a város , a helyi sportélet példaképül állítsa őt a kezdő tapolcai sportolók, kosarasok elé. – Rengeteg rossz dolgot, negatív példát látnak maguk körül a fiatalok az életben, talán még a sport területén is! Ezért különösen fontos, hogy olyan pozitív, inspiráló példát is fel tudjunk mutatni számukra mint Szita Mártoné – fogalmazott.