HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 5.
//
Györgyi névnap

Tapolcán is nyílhat röplabda-akadémia?

2023. szeptember 22. 12:56
veol.hu
A balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia keretein belül a városban is tanulhatnak röplabdázni a gyerekek.

 

Balatonfüred és Zánka után hamarosan Tapolcán ismét szervezett kereteken belül röplabdázhatnak a tapolcai gyerekek, a klub ugyanis a tapolcai általános és középiskolákba is szeretné elvinni a röplabdát, és megszerettetni a gyerekekkel a sportot. A korábbi évtizedekben jelen volt a városban a sportág, az utóbbi időben azonban nincs szervezett röplabdaoktatás a településen Kovács Kristóf, a Tapolcai Városi Sportegyesület (TVSE) sportszervezője szerint. Ezen kíván változtatni a város és a Szent Benedek Röplabda Akadémia vezetése.

Rédli Károly, a TVSE elnöke szintén üdvözölte a kezdeményezést. Mint mondta, örül a közös munkának, és szeretné, ha a város ismét felkerülne a röplabdasport hazai térképére. – Tavaly a felnőttcsapatunk a tapolcai csarnokban játszott bajnoki mérkőzést, akkor merült fel az igény a röplabda népszerűsítésére és oktatására a városban. Szeretnénk a helyi általános iskolás lányoknak lehetőséget adni, hogy a röplabdát választhassák mozgásformájukként, s megtalálni azokat a helyi lányokat, akik már röplabdáznak, illetve azokat, akik érdeklődnek a sport iránt, valamint az edzőket, testnevelő tanárokat, akikkel együtt dolgozhatnánk – mondta Komáromi Móric, a klub vezetője. Hozzátette: az a cél, hogy minél több lány kezdjen el sportolni, akiket később köszönthetnek az akadémián. A csapatsport amellett, hogy rendkívüli taktikai gondolkodást igényel, nem jár testi kontakttal, ezért azok számára is kiváló választás, akik a szolidabb mozgásformákat kedvelik.

A Szent Benedek Röplabda Akadémia keretein belül eddig Balatonfüreden és Zánkán tanulhattak a gyerekek röplabdázni, a harmadik város Tapolca lehet. Szeptember elején a klub meglepetésprogrammal, az extraligás csapat látványos edzésével mutatkozott be a városban a sportkedvelő helyieknek, nagy érdeklődés mellett. Az eseményre a környékbeli településekről is érkeztek érdeklődők.