HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 4.
//
Mónika névnap

Kerékpárút épül Tósokon

2023. szeptember 27. 10:07
VEOL.hu
Kilencedik alkalommal vett részt a város az Európai Mobilitási Hét programsorozatban. Szeptember harmadik hetében minden napra jutott legalább egy környezetbarát közlekedést népszerűsítő program.

A csingervölgyi kerékpárút átadása után most a tósoki városrészben terveznek új bringautat az ajkaiakA csingervölgyi kerékpárút átadása után most a tósoki városrészben terveznek új bringautat az ajkaiak

Nagy sikere volt többek között a kerékpáros reggelinek és uzsonnának, a Bicibusznak, a gyermekrajzversenynek. A díjátadó rendezvényen szeptember 22-én  a Liliom parkban jelentette be Schwartz Béla polgármester azt, hogy hamarosan indul a tósoki városrészben a kerékpárút építése a Liliom utca sarkától a Kristály sportpályáig. Várhatóan egy év alatt készül el, a költsége 360 millió forint. A városban már több, mint 16 kilométer a kerékpárutak hossza.

A rajzpályázat eredményhirdetésén Tóth Gergely stratégiai és fejlesztési referens elmondta, hogy minden eddiginél több rajz érkezett a felhívásra. A rajzpályázaton négy korcsoportban hirdettek eredményt. Az óvodásoknál Takács Fanni, az alsó tagozatosoknál Dolfinger Viola, Holczinger Zara és Kovács Petra közös munkája, a felső tagozatosoknál Magyar Tímea, a gimnazistáknál Horváth Hanna nyert. A helyezettek és különdíjasok rajzait bárki megnézheti a szeptember 28-án, csütörtökön 16 órakor nyíló  óvárosi kirakattárlaton. 

További cikkek

Majális a Városligetben
Majális a Városligetben
Új helyszínen, a Városligetben, a Csónakázó-tó melletti téren zajlott a május elsejei programok nagy része Ajkán.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Bemutatkozás és toborzás: rendőr- és tűzoltónapot tartottak Ajkán
Rengeteg programmal rendőr- és tűzoltónapot rendeztek Ajkán a polgármesteri hivatal parkolójában az elmúlt hétvégén. A nagyszabású rendezvényt Vizi Ottó tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnokhelyettese, Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Dorner László, Ajka alpolgármestere nyitotta meg.
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Jól halad a halimbai iskola felújítása
Az általános iskola felújítását nézte meg Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit Nagy Noémi igazgató és Kovácsné Véber Eszter polgármester vezetett körbe az épületben.
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Óvodakerti szakemberek tanácskoztak Ajkán
Az Iskolakertekért Alapítvány kétnapos továbbképzésének adott otthont az Ajka Városi Óvoda április 26-27-én. A képzésen az Országos iskolakert-fejlesztési programban nyertes 25 óvoda képviselője vett részt az ország minden részéről.