HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 19.
//
Vilhelmina névnap

Pisztráng, bor és zene a Malom-tó partján

2023. október 1. 8:36
VEOL.hu
A tizenegyedik Pisztráng- és borfesztiválra idén is megtelt halat, bort és zenét kedvelő vendégekkel a Malom-tó partja.

A korábbi évekhez hasonló forgalmat bonyolítottak le a vendéglátók, akik különféle módon elkészített halételekkel várták az érdeklődőket, a borházak pedig az innivalóról gondoskodtak az iparművészek vásári forgatagában. Már az első napon kitehették volna a megtelt táblát a városközpontban, a kellemes őszi idő kedvezett a sétálóknak, falatozóknak. 

A három színpadon folyamatosan szólt a zene, a harmonikás Sajcz Gábor örökzöldeket játszott, fellépett a Jazzy, a Babos–Piller-duó, a vendégeket szórakoztatta Dj. Progbalu, a legnagyobb sikert pedig Éliás Gyula triója aratta. Másnap játszott a Best of Cello és a Tapolcai Fuvolások csoportja, a Blue Cafe Band, Sofi Balogh. Fellépett Klaudia és a Jag Project, a Créme de la pop, Farkas Misi gitározott, játszott a Yesterday Acoustic, a Full Live Duo, Bíró Csongor Vitéz.

Az utolsó napon, vasárnap idén is megörvendezteti koncertjével a rajongókat az Ed Philips and the Memphis Patrol, a Merry go round és a La Barriere, a Sillage de la Piaf Quartett és a Valami swing feat a lemezbemutató koncertet tartó Roby Lakatossal szintén bemutatkozik. 

A katolikus templomban Virágh András és Gion Zsuzsanna ad orgonakoncertet a Bárdos-iskola énekkaraival. 

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Sokat hozott az Európa Kulturális Fővárosa
Sokat hozott az Európa Kulturális Fővárosa
A sümegi térség számára is óriási lehetőségeket hozott, hogy a Veszprém és a Bakony-Balaton régió 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viselte.
A tapolcai áldozatokra emlékeztek a holokauszt nyolcvanadik évfordulóján
A tapolcai áldozatokra emlékeztek a holokauszt nyolcvanadik évfordulóján
A holokauszt nyolcvanadik évfordulójára emlékeztek Tapolcán vasárnap. A megemlékezés a Csányi László utcában, a volt gettó falánál kezdődött, ahol Tótha Péter Joel rabbi és Fekete Dániel kántor adott egyházi szolgálatot.
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.