HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

Technológiafejlesztés és festőüzem korszerűsítése a Fa-Max Kft-nél

2023. október 11. 19:52
Koós Rita
Több, mint 50 éve Sümegen működő családi vállalkozás mutatta be legújabb, a mai kor kihívásainak megfelelő fejlesztését.

A FA-MAX Faipari Termékgyártó Kft. pályázatot nyújtott be a „Zöld Nemzeti Bajnokok” – A
zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatása című konstrukcióba, és mintegy 130,75 millió Ft feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert.
A projekt eredményeként megvalósult a 261,5 millió forint összköltségű beruházás, amely  a nyílászárógyártás során alkalmazott kézi festési technológiát magasabb minőségű, gyorsabb és hatékonyabb automata antropomorf festőrobot rendszerrel váltotta fel. Az üzemcsarnok infrastrukturális felújítása mellett arra is jutott pénz, hogy a KFT 45,54 kWp teljesítményű napelem rendszert telepítve, megújuló energiaforrásból fedezze az üzemterület világítási, fűtési és áramfogyasztási igényének jelentős részét.
A beruházásoknak köszönetően növelhető a sümegi telephely gyártási kapacitása, illetve lehetővé válik az ügyfelek igényeinek magasabb szintű kiszolgálása.

A festő robotot a nagyközönségnek is bemutatták. Dr. Vukoszávlyev Zorán műemlékvédelemért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében
hangsúlyozta, hogy a cég a műemlékvédelem terén is jeleskedik, hiszen számos műemléki rekonstrukcióban, kifogástalan minőséget nyújtva vett részt. A helyettes
államtitkár arra is kitért, hogy a cég nem csak 25 munkavállalójának ad munkát, de  alvállalkozók egész sorát foglalkoztatja.
Végh László Sümeg város polgármestere arról beszélt, milyen fontos a családi vállalkozások
megbecsülése. A FA-MAX Kft-nek pedig megköszönte, hogy részt vesz az asztalos tanulók szakképzésében, és hogy gyakran támogatja a város rendezvényeit.
 

Koós Rita

További cikkek

Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Navracsics Tibor miniszter: Ifjabb Papp Imre itt van közöttünk
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is elhozta Mága Zoltán világhírű hegedűművész Sümegre, ahol parádés előadását Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter nyitotta meg a Hotel Kapitányban péntek este. A koncertet a fiatalon elhunyt Papp Imre várkapitány emlékére rendezték. Családja az előadást, melyet hatalmas ováció, vastaps kísért, ajándékba adta helyi és környékbeli embereknek. A 600 férőhelyes díszterem zsúfolásig megtelt.
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Sokakat érdekelt Anne Frank élete
Több mint három héten keresztül fogadta a látogatókat a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban az Anne Frankról szóló kiállítás.
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Nem emeli a lakbéreket az önkormányzat
Több napirendet is tárgyalt a sümegi képviselő-testület a legutóbbi ülésén, így döntöttek a lakbérek befagyasztásáról, foglalkoztak a közvilágítás korszerűsítésével és a András Ferenc filmrendező halála kapcsán is elfogadtak egy határozatot.
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
A Kisfaludy-kultusz új értelmet nyert
Sümeg is részese a Ragyogj tovább! című kiállításnak a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyet a napokban nyitottak meg.
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Ramassetter nevét veszi fel a sümegi borlovagrend
Névváltoztatást tervez a sümegi Pannon Császári és Királyi Borlovagrend. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor rövidesen Sümeg egykori mecénása, jótevője, Ramassetter Vince nevét viseli majd a borrend.