HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. szeptember 19.
//
Vilhelmina névnap

A miniszter volt az idegenvezetőjük

2023. október 15. 7:14
VEOL.hu
A tapolcai Nőklub tagjai Navracsics Tibor miniszter meghívásának eleget téve tettek rendhagyó látogatást a Parlamentben, Budapesten.

A tapolcai Nőklub tagjainak Navracsics Tibor miniszter mutatta be a Parlamentet és az ott folyó munkát  Forrás: szervezőkA Nőklubot áprilisban hívta meg a területfejlesztésért felelős miniszter, a látogatáson többnyire azon 45 tag vett részt, akik a Navracsics Tibor fővédnöksége mellett a közelmúltban Tapolcán rendezett Város- és Faluvédők Szövetsége Országos Találkozójának szervezését, lebonyolítását segítették - tudtuk meg Varga Károlyné elnöktől.

- Megtisztelő volt számunkra, hogy Navracsics Tibor személyesen kísért végig bennünket az épületen munkatársaival. A több mint egyórás programon nem csak magát a Parlamentet, hanem az ott folyó munkát is megismerhettük, ettől vált különlegessé ez az alkalom. Megtudtuk, hogy melyik teremben milyen munka folyik, hogy miért vannak kevesebben időnként az ülésteremben a parlamenti képviselők. Kiderült, hogy a Parlamentben órákat is tartanak, és hogy egyedülálló módon itt még gyors- és gépírással készülnek az ülések jegyzőkönyvei. Láthattuk a Vadásztermet, a társalgókat, a kupolacsarnokot, a Szent Koronát. A hangulatos beszélgetés során a kérdésinkre szintén választ kaptunk - mondta Varga Károlyné. A klubtagok a budapesti kirándulás során megtekintették a Néprajzi Múzeumot, a Zene Házát, a Dunán sétahajózva gyönyörködtek a két part nevezetes épületeiben, és néhányan a Terror Házát ugyancsak megnézték.

Tóth B. Zsuzsa

További cikkek

Sokat hozott az Európa Kulturális Fővárosa
Sokat hozott az Európa Kulturális Fővárosa
A sümegi térség számára is óriási lehetőségeket hozott, hogy a Veszprém és a Bakony-Balaton régió 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viselte.
A tapolcai áldozatokra emlékeztek a holokauszt nyolcvanadik évfordulóján
A tapolcai áldozatokra emlékeztek a holokauszt nyolcvanadik évfordulóján
A holokauszt nyolcvanadik évfordulójára emlékeztek Tapolcán vasárnap. A megemlékezés a Csányi László utcában, a volt gettó falánál kezdődött, ahol Tótha Péter Joel rabbi és Fekete Dániel kántor adott egyházi szolgálatot.
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Szüreti mulatság Lesencéktől a Balatonig
Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, a hagyományos szüreti mulatságra vártak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt szombaton. Az esős, hideg idő ellenére sokan látogattak el a rendezvénynek otthont adó lesencetomaji művelődési házba, illetve annak udvarára.
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Sümeg vizsgálja a Püspöki Palota átvételének lehetőségét
Állami tulajdonú kastélyok, kúriák és udvarházak ingyenes tulajdonba adását teszi lehetővé a napokban életbe lépett új kastélytörvény. Az érintett ingatlanok egyikre a sümegi Püspöki Palota, így a barokk kisváros önkormányzata is megvizsgálja az átvétel lehetőségét.
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Badacsonyban született az Európai Unió himnusza?
Kisfaludy, Jókai, Krúdy, József Attila, Weöres Sándor, hosszú fürdőruhás emberek, Anna-bál, szüret, szerelem, csábítás, romantika – ezek a képek villannak fel egy révfülöpi házban, egy nyár végi estén, s az is megeshet, hogy éppen ezen az estén íródik a Nagy Balatoni Regény is.