HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Ezúttal sem tört meg a jég, újra kikapott az FC Ajka

2023. október 23. 7:52
VEOL.hu
Az első játékrészben nagy előnyt harcolt ki a jó formában lévő Kozármisleny. A második félidőben akaratosabban kezdett az FC Ajka, de végül háromgólos vereséget szenvedett a labdarúgó NB II 12. fordulójában.

 

FC Ajka-Kozármisleny 0-3 (0-2)

Ajka, 800 néző. V.: Farkas T.

Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Tar, Kenderes (Görgényi 37.), Csemer (Horváth P. 70.) – Tóth G., Tajthy T. – Babos B. (Gyuris a szünetben), Zsolnai R., Borsos F. (Sejben 60.) – Szarka Á. (Gaál 60.). Edző: Schindler Szabolcs

Kozármisleny: Lékai – Beke P. (Bor 86.), Sági, Füredi, Turi – Nagy E., Kozics – Molnár Á., Major S. (Horváth P. 59.), Kirchner (Vajda 75.) – Tóth Z. (Schuszter a szünetben). Edző: Aczél Zoltán.

Az első húsz percben jól játszott a bakonyi csapat, azonban jó napot fogott ki a vendég hálóőr is. A 20. minutumban Kirchner lódult meg a bal szélen, majd befele törve Horváth kapuját vette célba, ráadásul sikeresen, 0-1. A 30. percben Kirchnert buktatták a tizenhatoson belül, amire a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, aki nagy erővel bombázott a bal alsóba, 2-0. A 39. minutumban nehéz helyzetbe kerültek a vendégek, Sági kapta meg a második sárgáját, ezzel pedig a kiállítás sorsára jutott.

A második félidőt aktívabban kezdte az Ajka. Az első öt percben Schindler Szabolcs játékosai nyomás alatt tartották a vendégeket, azonban a nyomás nem érett góllá. Végül a 93. percben tették fel a pontot az i-re a vendégek. Egy elvesztett labda után Vajda lőtt kapura, és védhetetlenül szállt a jobb felső sarokba, 0-3. Az ajkaiak ezzel a nyolcadik vereségüket szenvedték el zsinórban a bajnokságban, és a tabella utolsó helyére csúsztak.  

További cikkek

Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.