HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 27.
//
Zita névnap

Gaál Zsóka: büszkeséggel tölt el, hogy képviselhetem Magyarországot

2023. november 8. 12:48
VEOL.hu
Felnőtt női és férfi sakk csapat Európa-bajnokságot rendeznek Montenegróban, Budva városában, ahol az ajkaiak kiválósága, Gaál Zsóka is asztalhoz ül a magyar válogatott tagjaként.

Gaál Zsóka intenzíven készült az Európa-bajnokságra Forrás:  archívAz Eb-t november 10. és 21. között tartják meg. A magyar női válogatottat Gaál Zsóka, Hoang Thanh Trang, Lázárné Vajda Szidónia, Papp Petra és Terbe Julianna alkotja, a szövetségi kapitány Fodor Tamás.

Az Ács Péter által irányított férficsapat összeállítása a következő lesz: Balog Imre, Bánusz Tamás, Erdős Viktor, Gledura Benjamin, Kozák Ádám.

- Büszkeséggel tölt el, hogy ismét a magyar felnőtt női válogatott tagja lehetek és képviselhetem Magyarországot, Veszprém vármegyét és Ajka városát. Intenzíven készültem az elmúlt időszakban is, sok versenyen és edzőtáborban vettem részt. Csapattársaimat már régóta ismerem, rutinos, erős sakkozók. Mindent meg fogunk tenni a siker érdekében – nyilatkozta Gaál Zsóka. 

További cikkek

Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótányt találtak Ajkán
Őscsótány maradványait találták meg egy borostyánkőben Ajka környékén, magyar és szlovák kutatók együtt határozták meg az ízeltlábú zárványt.
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.