HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 28.
//
Valéria névnap

Megállták a helyüket a tapolcai gyerekek

2023. november 9. 8:49
VEOL.hu
Egy sor fiatal versenyző mutatkozott be a Tapolca Vívóklub színeiben, az egyesület több versenyen is érdekelt volt a közelmúltban.

A Tapolca Vívóklub fiataljainak csoportja a kisbéri viadalt követően  Forrás: Tapolca VívóklubA Tapolca Vívóklub fiataljainak csoportja a kisbéri viadalt követően Forrás: Tapolca Vívóklub

A tapolcaiak tájékoztatása szerint három korosztályban összesen huszonhat fiatal vívó állt pástra Kisbéren az AvEnGarde GP II. fordulóján. Felnőtt korosztályban pedig öten szerepeltek a szolnoki Magyar Kupa-válogatóversenyen.

– Az Olimpici versenysorozatra sok kisgyerek még nem érett meg, ezért úgy gondoltuk, ez tökéletes kezdés lehet azoknak, akik korábban még nem vívtak országos versenyen, illetve a rutinosabbaknak jó gyakorlási lehetőség. Mondhatjuk, hogy egy-egy kivétellel mindenki teljesítette azt a célt, amivel elindult a versenyre. Persze sokat kell még fejlődni és tanulni. Dolgozni kell azon, hogy lehet egész nap jól teljesíteni, annak ellenére, hogy kora reggel kell kelni, egész nap vívni, akár még késő este, is és közben odafigyelni olyan „apróságokra”, mikor mit egyen, igyon, mikor pihenjen, mikor kell nagyon összpontosítani, mikor lehet egy kicsit kiengedni. Ez nem könnyű feladat. Az is nagyon fontos, hogy önállóan tudjanak gondolkodni és cselekedni a gyerekek. Meg kell tanulniuk, hogy nem kell minden tus után kinézni az edzőre, nem kell a legkisebb dolgokkal anyához és apához futni. Természetesen terelgetjük őket, de nem kell és nem is szabad mindig mindent megcsinálni helyettük, mert önállóság nélkül nem fognak boldogulni később sem a páston, sem a páston kívül. Ez nehéz része a sportnak főleg kicsiknél, de szerencsére jó úton járnak fiatal vívóink – foglalt össze Keszler Dávid, a Tapolca Vívóklub edzője.

A szakembertől megtudtuk, hogy a kisbéri megmérettetés mellett az egyesület vívói Szolnokon is szerepeltek, itt a felnőtt korosztály harcolt az elsőségért és ranglistapontokért. A tapolcaiak remekül helytálltak, Tarsoly Borbála szerepelt közülük a legjobban.