HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Jótékonysági koncertet adott a Talamba Ajkán

2023. november 14. 0:30
VEOL.hu
A Talamba ütőegyüttes adott jótékonysági koncertet a Kocsár Miklós Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítvány javára a Nagy László Városi Művelődési Központban november 11-én. A hangversenyre sokan váltottak jegyet, egykori és jelenlegi növendékek, zenét szeretők. A résztvevők nagy száma mutatja, hogy sokan elismerik és támogatják az intézményben folyó magas színvonalú oktatómunkát.

A koncerten a növendékek is játszottak a Talambával Fotó: Gyarmati LászlóA koncerten a növendékek is játszottak a Talambával Fotó: Gyarmati László

 

Vörös Orsolya kuratóriumi elnök köszöntőjében kiemelte, hogy az alapítványt 2003-ban hozták létre azzal a céllal, hogy támogassák a kiemelkedő tehetségű, hátrányos helyzetű növendékeket, rendezvényeket szervezzenek, hangszereket szerezzenek be. Tavaly a cselló tanszak újraindítását támogatták, az idén az ütő tanszaknak szereznek be vibrafont. 

Köszönet illeti a Nagy László Városi Művelődési Központ munkatársait, főként Bábics Valéria igazgatót, akik rendelkezésükre bocsátották a színháztermet, a 2021-ben Liszt Ferenc-díjjal elismert Talamba ütőegyüttes tagjait, valamint a megjelent támogatókat. A koncert végén az ütő tanszak növendékei együtt zenéltek a Talambával.