HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 29.
//
Péter névnap

November végére befejeződik a járdafelújítás Sümegen

2023. november 17. 0:50
VEOL.hu
Papp Imre várkapitány nagyvonalú felajánlása folytán indulhatott el szeptemberben Sümeg több utcájában a járdák felújítása. A munkálatok jó ütemben haladnak, ráadásul a tervezettnél több felület készül el még az idén.

A Kossuth utca egyik oldalán már elkészült a járda, és a hónap végéig a másik felével is végeznek a szakemberek  Fotó: Szijártó János/NaplóErről Végh László polgármester tájékoztatta lapunkat. Mint mondta, eredetileg arról volt szó, hogy a Kossuth utca egyik felén aszfaltozzák majd a járda egy szakaszát, aztán menet közben módosult a terv, így a Deák Ferenc utca és a Kossuth utca másik fele is bekerült a felújítandó részbe. A Deák Ferenc utca már elkészült, a Kossuth egyik oldala is, és a másik felén is dolgoznak a szakemberek. A kivitelező szerint november végéig befejeződik az összességében mintegy 25 millió forintos projekt. 

- Sokan panaszkodtak már a járdára, az öreg fák gyökerei és az idő sajnos kellő módon leamortizálta a felületet, ami most végre megújulhat. Ami a belvárosi épületek homlokzatait illeti, azokra is ráférne a felújítás. Tárgyaltunk már róla, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövő év tavaszán az említetthez hasonló konstrukcióban azok is sorra kerülhetnek - tette hozzá Végh László.  

Szijártó János