HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Sajátos nevelési igényű diákoknak tartottak versmondó versenyt Ajkán

2023. november 29. 20:58
Veol.hu
Sajátos nevelési igényű általános és szakiskolás diákok Veszprém vármegyei versmondó versenyét tartották a Molnár Gábor-iskolában november 27-én.

Fotó: Gyarmati LászlóAz intézmény minden év november végén meghirdeti a programot, amelyre azokat a diákokat várják, akik saját iskolájuk versenyén első vagy második helyen végeztek. Idén Pápáról, Szentgálról, Halimbáról és a szervező iskolából érkezett versmondó diákok mérték össze tudásukat.

Köszöntőjében Szélessyné Pfening Zsuzsanna igazgató elmondta, hogy a részt vevő diákok példát mutatnak szorgalomból, kitartásból, bátorságból. Az alsó tagozatosoknál első helyen végzett a pápai Vajda Márta-iskolából érkezett Papp Jázmin, második lett Szórádi Mirella Alexa Szentgálról, harmadik a szintén pápai Tászler Amina. Különdíjat kapott az ajkai diák, Makk László. A felső tagozatosok közül Horváth Roxána, Csukárdi Ármin (mindketten Pápa) és az ajkai Magyarosi Dorina ért el helyezést. A szakiskolásoknál Csikó Richárd győzött, második lett Lakatos Milán, mindketten Pápáról érkeztek, harmadikként az ajkai Czunyi Géza végzett. A zsűri tagja volt Szélessy Balázs, a Segítséggel Könnyebb Alapítvány vezetője, Simon Judit, a városi könyvtár vezetője és Horváth János, a Molnár Gábor-iskola mesterpedagógusa. Minden résztvevő édességet és emléklapot kapott, a helyezettek jutalma könyv volt.

Tisler Anna