HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 25.
//
Márk névnap

Ajka fontos győzelmet aratott a szomszédvári rangadón

2022. február 23. 19:48
ajkaiszo.hu
A megyei rangadón a harmadik helyezett Várpalota csapata látogatott az ajkai sportcsarnokba. Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, sok szurkoló foglalt helyet a lelátón. Ajka fontos győzelmet aratott a szomszédvári rangadón.

Az ajkai csapat villámrajtot vett, a tábla már az ötödik percben 4-1-et mutatott, de a vendégek sem hagyták magukat, hamarosan kiegyenlítették az állást 4-4-re. A hazaiak rákapcsoltak, és  2-3 gólos vezetésük állandósult. John vezérletével pedig a félidő vége felé a különbség már 6 gólos lett (15-9). A vendégek időt kértek és a szünet előtt csökkenteni tudtak a hátrányukból. A térfélcserét követően újra a hazaiak percei következtek, állandósították 4-6 gólos előnyüket, a VBSK próbált közelebb zárkózni, de ezen időszakban nem tudták tartani a lépést (27-21).Az ajkaiak Dobos góljainak köszönhetően biztosan őrizték tetemes előnyüket,a palotaiaknak még egyszer sikerült kozmetikázni az eredményen,de a végjátékban ismét hazai góloknak örülhettek a nézők. A kiváló hangulatú szomszédvári rangadón fontos győzelmet aratott az Ajka.

KK Ajka – Várpalotai BSK 38-30 (17-13).

A női kézisek az NBII. Észak-nyugat csoportjának 12. fordulójában a Celldömölki VSE csapatát fogadták. A találkozó az első játékrészben komoly izgalmakat hozott, hiszen egyik fél sem tudott tetemesebb előnyre szert tenni. Az első játékrész végén 11-12 volt az állás, a vendégek javára. A második félidőben azonban átvette az irányítást az Ajka. Pontosan és fegyelmezetten játszottak a hazaiak, a helyzetekkel pedig éltek. 

KK Ajka – Celldömölki VSE 31-27 (11-12).

hirhid.hu

További cikkek

Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Nagyszerű eredményt el Fazakas Tamás
Jubileumi tornát tartottak április első szombatján a győri Olimpiai Sportparkban: harminc ország több mint 250 örökifjú cselgáncsozója lépett tatamira a veterán nyílt magyar bajnokságon, a XXV. Hungarian Masters Openen.
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
„Okos” rendszer, hatékonyabb energiafelhasználás
Okos városi energetikai megoldások kialakítására pályázott sikerrel, s nyert összesen 179,1 millió forintot Ajka, Balatonfüred, Tapolca és Várpalota önkormányzata. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek pénteken a Várpalotai Képtárban.
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Az ajkai fúvósok első 100 éve
Fennállása századik évfordulójának megünneplésére készül az Ajka-Csingervölgyi Zeneegylet. A rendezvényt június elsején tartják nagyszabású családi piknikkel, ahol nyolc zenekar lép fel.
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyás, őshonos gyümölcsfák
Geotextil ágyásokba ültetnek az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegységébe járó kisgyermekek. Az óvoda összes telephelyén, így a Patakpartiban is évek óta nagy sikerrel folytatják az óvodakerti tevékenységet.
A nehézségek is tanítanak bennünket
A nehézségek is tanítanak bennünket
Az ajkarendeki költő, Németh Róbert töltötte meg zsúfolásig a Regenbogen Művelődési Ház színháztermét a magyar költészet napja alkalmából tartott esten.