HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 28.
//
Valéria névnap

Korszerűbb iskolában tanulhatnak a diákok Ajkán

2023. december 16. 11:27
Veol.hu
Befejeződött a Fekete István–Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium, valamint a hozzákapcsolódó Nagy László Városi Művelődési Központ József Attila utcai épületegyüttesének energetikai megújítása.

Fotó: Gyarmati LászlóAz 595 millió forintos beruházás érintette a Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat ajkai tagintézménye által használt épületrészt is. A pénteken tartott projektzáró rendezvényen Dorner László alpolgármester az előzményekről szólva elmondta, a város célja, hogy javítsa az energiahatékonyságát azoknak az épületeknek, ahol intézményei működnek, valamint megfelelő környezetet biztosítsanak az azokat használóknak. A pályázattól függetlenül az önkormányzat saját erőből újraszínezte a tornacsarnokot és szigetelte a födémet. Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, örül, hogy megvalósult a beruházás, amely a tanítási időben is zavartalanul folyt.

Az energetikai beruházás keretében a panelszerkezetű iskolaépületet, a hozzákapcsolódó étkezőt és konyhát, valamint az 1950-es években épült épületrészt újították meg. A beruházás során elkészült az épület külső héjazatának, valamint a födémek szigetelése, a nyílászárókat háromrétegűre cserélték, a radiátorok termosztatikus szelepekkel szabályozhatóvá váltak, valamint az  esélyegyenlőség jegyében két akadálymentes vizesblokkot is kialakítottak. Az energetikai hatékonyság céljából  40 kWp teljesítményű napelemes rendszert is felszereltek.

A projekt a Széchenyi Terv program keretében valósult meg, a támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította. 

Tisler Anna