HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. május 7.
//
Gizella névnap

Ünnepi díszbe öltözött az óvárosi Kossuth park Ajkán

2023. december 19. 18:35
Veol.hu
Karácsonyi mesevilág várja az ünnepre készülőket az óvárosi Kossuth parkban.

A park január 3-ig várja a látogatókat.  Fotó: Gyarmati LászlóMikulás-szán, meseházikó, csuhéból készült betlehem, adventi koszorú fogadja a látogatókat, valamint egy helyi alkotó, Ozorai Sándor festményein a gyerekek kedvenc mesefigurái, többek között Pepa malac, Bogyó és Babóca. Dorner László alpolgármester, az Óváros és a Bányásztelep önkormányzati képviselője és barátai csaknem másfél évtizede minden karácsony előtt feldíszítik a parkot, amelyet sötétedéskor megvilágítanak. Az ünnepek időszakában a park a lakosok kedvelt találkozóhelye, egész nap sokan sétálnak ott, a gyerekek játszanak. A park január 3-ig várja a látogatókat. 

Tisler Anna

További cikkek

Életben tartják a lángot
Életben tartják a lángot
Nem sok település büszkélkedhet olyan magyar felmenővel, aki az egyetemes történelemben, a világtörténelemben és nemzetünk történelmében is letette névjegyét.
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Testnevelésből is érettségiznek Ajkán
Ötven diák kezdte meg az írásbeli érettségi vizsgát az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében hétfőn reggel.
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Történelmi és gasztrofesztivál utcaavatással Badacsonytomajon
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Badacsonytomajon "Tomaj lakomáját" a hétvégén, s ezzel együtt átadták a megújult, megszépült Fő utcát.
Esterházy és a gasztronómia
Esterházy és a gasztronómia
A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület újabb előadás sorozata Németh István Péter költő: Esterházy Péter és a gasztronómia címmel várta az érdeklődőket az Ózsinagógában.
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Tiétek a döntés lehetősége és felelőssége
Két osztály 32 fiútanulója vett búcsút középiskolai tanulmányai helyszínétől május 3-án. Az Ajkai Gimnázium Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegysége a 2023–2024-es tanévben nyolc hegesztőt, nyolc villanyszerelőt, hat ácsot, öt kőművest és öt asztalost bocsát ki.