HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. július 16.
//
Valter névnap

Ünnepi táncgálával zárták évet Ajkán

2023. december 21. 8:58
Veol.hu
Az Ilcsi Dance táncstúdió hagyományosan táncgálával zárta az évet. Az előadáson közel 70 növendék lépett a színpadra.

Az Ilcsi Dance Táncsport Egyesület  Fotó: egyesületBakler Ildikó vezetésével huszonkettedik alkalommal álltak színpadra a tanítványok, az óvodásoktól a felnőttekig mindenki megmutathatta tehetségét az egyórás gálán a szinte telt házas színházteremben. Bakler Ildikó koreográfus, az Ilcsi Dance Táncsport Egyesület művészeti vezetője háláját fejezte ki tanítványai és szüleik felé, hogy elkötelezettek a tánc iránt, valamint azért, hogy nála sajátíthatják el a gyermekek a tánc alapjait, művészetét. Azt mondta, a gyermekek személyes ajándéka, hogy színpadra állnak többek között azért, hogy boldognak lássák szüleiket és nagyszüleiket.  

A gála elején a balett előkészítő csoport, a kis óvodások léptek először színpadra, majd a táncsportegyesület repeortoárjában szerepelt a modern kortárs tánc, a színpadi showtánc, a balett és a német nemzetiségi tánc. Amellett, hogy végig színvonalas és figyelemfelkeltő táncokat láthattunk, az estének egy megható mozzanata is volt, amely megmutatta a tánc erejét és egy gyermek akaratát, a gyógyulni akarást. Fábián Anna, akivel egy éve foglalkozik Bakler Ildikó, születéséből adódó hátrányait folyamatosan küzdi le odaadó, lelkes és kitartó munkával. Tegnap este őt és tanítóját egy közös, szívmelengető produkcióban láthattuk a színpadon. 

A gála végén Molnár Attila és Holczer Jenő, a sváb hagyományőrző együttes legrégebbi oszlopos tagjai elismerést vehettek át. Kitüntetésben részesült Takács Kata, aki 12 éve táncol, és Lengyel Dorka, aki jubilált az egyesületben. Az Ilcsi Dance Táncsport Egyesület legkiemelkedőbb táncosa díját első alkalommal Major Dóra, a jövő reménysége díját pedig Vermesi Hanga vehette át. 

További cikkek

Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Megnyílt a Badacsonyi Bor7
Badacsony nem képzelhető el a bor nélkül, még akkor sem, ha a bor megelőzte Badacsony létét. Hiszen a rómaiak már akkor termesztettek itt szőlőt és készítettek bort, amikor a mi elődeink még nem jelentek meg.
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Veterán autó- és motorcsodák az ajkai sportpályán
Egyre népszerűbb az Ajkai Veteránautó- és Veteránmotor-találkozó, amely idén öreg traktorokkal bővült. A július 13-án a sportpályán tartott rendezvényre a nagy meleg ellenére soha nem látott számú érdeklődő látogatott ki.
Református hittantábor baráti közösségben
Református hittantábor baráti közösségben
Tapolcán egy értékes, vidám, örömteljes hetet zártak a hittantábor résztvevői.
Változott sok autóbusz menetrendje
Változott sok autóbusz menetrendje
A közelmúltban változott több járat menetrendje a helyközi és a távolsági közlekedésben. A szolgáltató tájékoztatása alapján összefoglaljuk, hogyan, mely napokon módosult a vármegyénkben közlekedő buszok menetrendje.
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Kötelező szűrővizsgálatok – milyen változásokra számítsunk?
Az Országgyűlés által nemrég elfogadott törvény egészségbiztosítási jogszabályokat is módosít, aminek értelmében az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető szűrővizsgálatok már a vastag- és végbélszűréssel is kiegészülnek, sőt a megjelenés kötelező lesz jövő év január elsejétől. A cél ezzel az, hogy a súlyos betegségeket időben felismerjék, hiszen az időben felállított diagnózis jelentősen növeli a gyógyulás esélyeit, csökkenti a kezelés költségét.