HÍRHÍD | Tapolca Régió Hírportálja
2024. április 28.
//
Valéria névnap

Ünnepi táncgálával zárták évet Ajkán

2023. december 21. 8:58
Veol.hu
Az Ilcsi Dance táncstúdió hagyományosan táncgálával zárta az évet. Az előadáson közel 70 növendék lépett a színpadra.

Az Ilcsi Dance Táncsport Egyesület  Fotó: egyesületBakler Ildikó vezetésével huszonkettedik alkalommal álltak színpadra a tanítványok, az óvodásoktól a felnőttekig mindenki megmutathatta tehetségét az egyórás gálán a szinte telt házas színházteremben. Bakler Ildikó koreográfus, az Ilcsi Dance Táncsport Egyesület művészeti vezetője háláját fejezte ki tanítványai és szüleik felé, hogy elkötelezettek a tánc iránt, valamint azért, hogy nála sajátíthatják el a gyermekek a tánc alapjait, művészetét. Azt mondta, a gyermekek személyes ajándéka, hogy színpadra állnak többek között azért, hogy boldognak lássák szüleiket és nagyszüleiket.  

A gála elején a balett előkészítő csoport, a kis óvodások léptek először színpadra, majd a táncsportegyesület repeortoárjában szerepelt a modern kortárs tánc, a színpadi showtánc, a balett és a német nemzetiségi tánc. Amellett, hogy végig színvonalas és figyelemfelkeltő táncokat láthattunk, az estének egy megható mozzanata is volt, amely megmutatta a tánc erejét és egy gyermek akaratát, a gyógyulni akarást. Fábián Anna, akivel egy éve foglalkozik Bakler Ildikó, születéséből adódó hátrányait folyamatosan küzdi le odaadó, lelkes és kitartó munkával. Tegnap este őt és tanítóját egy közös, szívmelengető produkcióban láthattuk a színpadon. 

A gála végén Molnár Attila és Holczer Jenő, a sváb hagyományőrző együttes legrégebbi oszlopos tagjai elismerést vehettek át. Kitüntetésben részesült Takács Kata, aki 12 éve táncol, és Lengyel Dorka, aki jubilált az egyesületben. Az Ilcsi Dance Táncsport Egyesület legkiemelkedőbb táncosa díját első alkalommal Major Dóra, a jövő reménysége díját pedig Vermesi Hanga vehette át.